enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’da Tahsin Babaş ve Yüksel Aydın Rekabeti: Peki Geçmişteki İddiaların Akıbeti Ne Olacak?

2019 Yerel seçimlerinde Tahsin Babaş Kastamonu Belediye başkanı, Yüksel Aydın ise, MHP Kastamonu İl başkanıydı, ve seçim yarışında açık farkla Yüksel Aydın ‘Galip’ gelimişti.

Kastamonu’da Tahsin Babaş ve Yüksel Aydın Rekabeti: Peki Geçmişteki İddiaların Akıbeti Ne Olacak?
4 Şubat 2024 12:30 | Son Güncellenme: 4 Şubat 2024 23:16
A+
A-

Tabi Mhp’de aday Yüksel Aydın değildi. Op. Dr. Galip Vidinlioğlu idi ama seçimin gündemini, iddialarını, heyecanını il başkanı Yüksel Aydın belirliyordu. Mhp il başkanı Yüksel Aydın, o dönemin belediye başkanı Tahsin Babaş hakkında önemli ve inanılmaz iddialarda bulunmuştu. Bu iddialarda halkta karşılık bulmuş olacak ki, başkan Tahsin Babaş, seçimi açık farkla kaybetmişti. Şuan aday olan bu iki isimden henüz o günkü iddialarla ilgili tartışma vs. gündeme gelmedi.

Mevcut başkan Mhp’li Galip Vidinlioğlu, Ak Partiyle arasını sıcak tuttu. Tartışmaya ve kavgaya fırsat vermedi. Ancak bu görüntüsü ile de seçim kazanması çok zordu. Çünkü Mhp tabanında heyecan oluşturması, bütünlüğü sağlaması ve Ak Partiden de kesinlikle oy alması gerekiyordu. Tıpkı 2019’da olduğu gibi. 2019 Mhp’si ile 2023 Mhp’si arasında her açıdan çok ama çoook fark var. En önemli fark ise, kendi içlerinde bile bir bütünlük yok. Bunu 2023 sonu itibariyle söylüyorum. 2024 Ocak ayında ve bundan sonra neler değişti hep birlikte göreceğiz bakalım. Geçen Kastamonu’da Mhp’nin önemli isimlerinden bir isim; “Mhp’de seçim zamanları çok rahat bütünlük sağlanır” demişti.

2019’DA TAHSİN BABAŞ HAKKINDA İDDİALAR NELERDİ? BU İDDİALARIN AKIBETLERİ NE OLDU?

2019 Belediye seçimlerinde MHP İl Başkanı olan Yüksel Aydın, Ak Parti adayı ve mevcut Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı çeşitli yolsuzluklarla suçlamış ve bunlara delil olarak ta bazı bilgi ve belgeler de paylaşmıştı. Şimdi bu iddiaların durumunu sorsak, çünkü belediye son 5 yıl Mhp yönetti, artık kesin bilgilere ulaşmışlar ve sorular cevaplarını bulmuştur diye düşünüyorum. Hem sayın Tahsin Babaş, hem de sayın Yüksel Aydın, 5 yıl önceki iddiaların neticesi hakkında detay verirseler buradan seve seve yayınlarız.

İşte o dönemin önemli iddialarından bazıları

1- Yüksel Aydın; Sayıştay raporlarına dayandırdığı yolsuzluk suçlamasında, Başkan Babaş’ın belediyecilik namına herhangi bir faaliyet yürütmediğini belirtirken, karşılıksız çıkan çeklerin bir yıl sonra muhasebe kayıtlarından silindiğini ifade etmişti.

• Bu iddianın sonucu ne oldu?

2- Kastamonu Belediyesi’nin mülkiyetinde olan belediyeye tahsis edilmiş veya belediyenin tahsis ettiği taşınmazların da yine muhasebe kayıtlarında yer almadığını söylemişti.

• Bu iddianın akıbeti ne oldu?

3- Kastamonu belediye varlıklarının maliyet bedeli üzerinden eksik hesaplanarak taşınır sisteme kaydının yapılmadığını da iddia etmişti.

• Bu iddianın akıbeti ne oldu?

4- Yüksel Aydın, Ayrıca raporla alakalı olarak ayrıca belediye gelirleri ile ilgili hiçbir icra takibi yapılmadığını, bütün dosyaların kapatıldığını belirtirtmiş, “Lüks makam aracının kira bedelini söylemeyeceğim bile.” demişti.

• Bu iddianın akıbeti ne oldu?

5- Sayıştay raporunda, Kastamonu Belediyesi’nde güvenilir ve doğru veri sağlayacak bir sistemin bulunmadığının da açıklandığını belirten Aydın, Babaş’a yönelik olarak, “Sen ‘belediyecilik benden sorulur’ diyorsun. Ama sen belediyeciliğin hiçbir yerinde yoksun. Ama diğer konularda on parmağında on marifet” var demişti.

• Bu iddianın akıbeti ne oldu?

6- Maliyet hesaplarını geriye dönük yapsana. 100 bin TL’lik pastırma yemişler, nerede yediniz o pastırmaları? Benim ağzımı açtırma” demişti.

• Bu iddianın akıbeti ne oldu?

7- Dönemin Mhp il başkanı ve şimdi Mhp Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın; Belediyede Bankamatik memurlarının çoğaldığını da iddia etmişti.

Bu iddianın akıbeti ne oldu? Bu bankamatik memurları Mhp döneminde azaldı mı, veya sıfırlandı mı, yoksa arttı mı?

Bunu niye soruyorum: Kastamonu’da yılların kurt siyasetçisi olan bir abimiz; “Yüksel Aydın, bu iddiayı gündeme getirdiğinde belediyede bankamatik memuru 100 ise, bugün 300 oldu” diyerek, “Kastamonu Belediyesinde Bankamatik memurlarının kökünü sadece iki isim yok eder, sıfırlar ve kökünü kazır, başkası hiç bir şey yapamaz” dedi. Kim o iki isim diye sorduğumda; Biri “Hayati Hamzaoğlu, diğeri de Hasan Altan” dedi.


O GÜNKÜ BELEDİYEDEN DE KARŞI SUÇ DUYURUSU: İDDİALAR HAKARET VE İFTİRA

Yüksel Aydın’ın açıklamaları üzerine Kastamonu Belediyesi yazılı bir açıklama yaparak iddiaları reddederken, yapılanların amacının seçime kısa bi zaman kala Başkan Babaş’a kara çalmak ve çıkar elde etmek olduğu savunulmuş, MHP İl Başkanı hakkında suç duyurusu yapıldığı belirtilmişti.

O günkü açıklamada şöyle denilmişti:

“Bir siyasi partinin il başkanlığını yapan bir kişinin hiçbir somut delil göstermeden mesnetsiz iddialarda bulunduğunun farkında olmaması düşünülemez. Seçim sürecinde kara çalıp çıkar elde etmek amacıyla, elde hiçbir somut belge ve delil olmadığını bilerek kaynağı belirsiz fotokopilere istinaden Sayın Belediye Başkanımız hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmak ve bunu Adliye önünde basın açıklamasıyla kamuoyuna yaymak, kamu görevlisine hakaret ve iftira suçunu oluşturmaktadır. Yukarıda açıklanan sebeplerle, Kastamonu Belediye Başkanımız ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Sayın Tahsin Babaş tarafından Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan müracaatla, MHP İl Başkanı Yüksel Aydın hakkında 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ‘hakaret’ ve ‘iftira’ suçlarına ilişkin 125 ve 267’nci maddeleri ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine göre cezalandırılması talebiyle suç duyurusunda bulunulmuştur.”

• Bu davanın sonucu ne oldu?

Bir kaç soruda sayın Tahsin Babaş beye önemli bazı iddialar için biz sormuş olalım;

1- 2014 Yılında seçim öncesi muhtarlarla bir anlaşma yapmış mıydınız?

2- Seçimden sonra bu anlaşmanın şartları gecikince muhtarlarla tartıştınız mı?

3- Bu anlaşma gereği bir müteahhite bir konak verip, burada yapılan inşaatla Muhtarlara birer daire verildi mi?

4- Oğlunuzu neden Belediyede Özel Kalem Müdürü yaptınız?

5- Türkiye’nin gündemine oturan Kürşat Ayvatoğlu’na müdürlük verdiniz mi ve Genel Merkeze referans oldunuz mu?

Bu soruların muhataplarından bir cevap gelirse bizde buradan yayınlayacağız inşallah.

 

Ak Parti Kastamonu İlçelerinde Belediye Başkan Adaylarını Neden Açıklamıyor-

Vesselam

Yorumlar
  1. Mehmet Usta dedi ki:

    Sıraladığınız sorular 2019 gündemine yansımış, ilgili herkesi, özellikle de Kastamonu seçmenini doğrudan alakadar eden sorular olduğu muhakkaktır.
    Normal şartlarda, yani Demokratik sistemlerde de, bu ve benzeri soruların cevapları, Hukuki ve Resmi açıdan netleşmeden- sonuçlanmadan, muhatapların değil adaylığı Partilerinde kalmaları, Kamuoyunun karşısına çıkabilmeleri mümkün olamaz. Zira müddei iddiasını, muhatap ise ispatını- delillerini ortaya koyabilmeli ve Resmi olarak aklanmalıdır ki, kamuoyu tatmin- müsterih ve emin olabilmelidir.
    Aksi durumda bırakınız insana- kavle- söze duyulan güveni, Hukuk- Yargı- Adalet dahi yara alır, güven bunalımı yaşanır.
    Şayet bugün, sorulara muhatap her 2 isim bu dönemin adayları olarak Kamuoyunun- Seçmenin karşısına çıkıyor-çıkmış-çıkarılmış iseler,
    a) İddialar ispatlanmış, Hukuken nihayetlenmiş, neticeye bağlanmış, şaibelerin ortadan kaldırılmış olması,
    b) isnat edilen suçlamalar doğru ise muhatabın cezasını çekmiş- ödemiş olması,
    Hukuken yeniden adaylığına mani teşkil edecek unsurların ortadan kalkmış olması,
    c) Şayet ortada suç- delil- ispat- veri- döküman yok ise,
    Hukuki gerekçelerle tespiti ve ispatı yapılamamış ise,
    Bu kez de müddeinin savunmasını tamamlamış, müeyyide ve yaptırımlarını bilfiil yerine getirerek temizlenmiş- arınmış olması lazımdır ki, Kamu Görevi icra edecek makama adaylığı söz konusu olabilsin.
    Hülasa…
    Kişi ve kimliklerden bağımsız olarak şunu söyleyebilirim ki; 2019’a konu olan her iki isim, 2024 Yerel Seçimlerinde, İttifak ortağı iki partinin Kastamonu Belediye Başkanlığına aday gösterilmiş iseler…
    Partileri açısından adaylıklarına mani engel kalmamış demektir.
    2019’a konu tartışmalar Hukuken giderilmiş, sulh ve selamete erdirilmiş olmalı ki; Kastamonu seçmeninin iradesine- tercihlerine başvurulmuş olsun.
    Bu durumda…
    37-Haber yayınınından okuduğumuz,
    Yukarıda sıralanan sorular halen cevapsız ve karşılıksız ise…
    Ya bilgi eksikliği, ya da henüz kamuoyuna aksettirilmemiş durumlar vardır.
    Ya da Hukuken eksik- aksak- yarım kalan hususlar…
    Kanaatimce Kastamonu seçmeninin odaklanması gereken nokta da tam burasıdır ki; 31 Mart, doğru aday- tercih- irade beyanlarıyla omuzlarına yüklenecek vebal ve sorumluluğun altında kalmasınlar.