enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Kastamonu’da Görevi hak edenler değil, torpili ve kulisi sağlam kişiler aday oldu”

Ak Parti Kastamonu il ve sonunda ilçe belediye başkanlarını kamuoyuna açıkladı. İl ve ilçe adayları teşkilatlarda tepkiyle karşılandı. İl ve ilçelerde açıklanan adaylara tepki gösterip istifa edenler bile var.

“Kastamonu’da Görevi hak edenler değil, torpili ve kulisi sağlam kişiler aday oldu”
18 Şubat 2024 10:22
A+
A-

Ak Parti de böyle tepkiler hep içeri de olur, ve halı altına süpürülürdü. İlk kez bu seçimlerde tepkiler gün yüzüne çıktı ve çıkmaya da devam ediyor. Mevcut başkan olup, tekrar aday olarak açıklanmayan bazı belediye başkanları bağımsız veya başka partilerden aday olacaklarını açıkladılar ve açıklamaya devam ediyorlar.

Pınarbaşı, Abana, Daday, Tosya, Bozkurt en sıkıntılı ilçeler. Pınarbaşı belediye başkanı Şenol Yaşar ve Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, bağımsız aday olacaklarını açıkladılar. Abana ilçe teşkilatı açıklanan adaya tepki koyarak istifa etti. Daday ilçesinde de istifalar var. İGM Üyesi Adayları arasında Daday’da ikinci sırada yer alan Hüseyin Arslan, İGM Üyeliği Adaylığından istifa etti.

Doğanyurt ilçesinde AK Parti’den belediye başkan aday adayı olan Yakup Şentürk aday gösterilmeyince CHP’nin Daday Belediye Başkan adayı oldu. Aslında benzer durum Tosya ve Taşköprü’de de var. Tosya’da yönetim zorunlu istifa etti ve ettirildi. Bu durum Tosya’da son 6 ayda 2-3 kez tekrarlandı. Taşköprü’de ise Ak Parti ilçe yönetiminden ziyade Hüseyin Arslan yönetimi var. Aday Hüseyin Arslan olmasaydı diğer istifa eden ilçelerden zaten farkı olmazdı.

Kısaca Kastamonu’da Ak Partili teşkilatlar adayların oldu bitti ile belirlendiğini belirterek açıklanan adaylara da bir bir tepki koyuyorlar.

“Kastamonu’da Görevi hak edenler değil, torpili ve kulisi sağlam kişiler aday oldu”

AK Parti Daday Belediye Başkan aday adayı gazeteci Serkan Yılmaz, Daday’da yanlı ve yanlış karar alındığını belirterek, “Koltuk ve makam sevdası ile memleket sevdasının önüne geçilmiştir.” diye sitemde bulunarak; “Görevi hak edenler değil, torpili ve kulisi sağlam kişiler aday oldu” dedi.

Aslında şu “Görevi hak edenler değil, torpili ve kulisi sağlam kişiler aday oldu” serzenişini her ilçe teşkilatında duymak mümkün.

Ak Parti Kastamonu’da ‘Hakkı Köylü’ Neden Aday Gösterilmedi?

Taşköprü ve Tosya’da aday adayları arasında yer alanlar, açıklanan adayların, kulis faaliyetlerinden, sürekli arka kapılar arkasında iş çevirmelerinden çok rahatsızlar. Tosya’da 10 aday adayı vardı. Açıklanan aday Kazım Şahin, aday adayı dahi olmadı. Ve geçen seçimin kaybedeni. Keza Kastamonu merkez, Taşköprü ve Tosya’da geçen seçimi kaybedenleri tekrar aday gösterildi. Demek ki Ak Parti buralarda 22 yıldır, genç veya başkanlık yapacak birini yetiştirememiş henüz.

Aslında bana sorarsınız Hakkı Köylü beye haksızlık yapmışlar, Devrekani veya bir ilçeye aday olarak çok rahat açıklanabilirdi. Ayrıca Hakkı Köylü açıklanan bu adaylar gibi henüz seçimde kaybetmedi.

Aday adaylarından bazıları, Kastamonu merkez, Abana, Bozkurt, Daday, Taşköprü ve Tosya’da açıklanan adayların Ankara’da yürüttükleri inanılmaz kulis faaliyetleriyle ve algılardaki üstün başarılarından dolayı aday olarak açıklandığını belirtiyorlar. Nitekim teşkilatlardaki rahatsızlıklarda bu yönde. Bir çok adayın teşkilatta karşılığı yok deniyor. Temayüllerde ismi çıkmayan ama aday olarak açıklanan adaylar olduğu belirtiliyor. İl başkanı Doğan Ünlü’nün de bu durumdan rahatsız olduğu ve istifa edebileceği konuşuluyor. 2023 Milletvekili seçiminde teşkilat ruhuna uygun aday çıkaran ve hiç tepki çekmeyen Ak Parti, yerel seçimlerde adeta baltayı taşa vurmuş gibi. Kastamonu’da genç ve dinamik bir kadro olmasına rağmen aday yapılmayan gençlerinde bu durumdan rahatsız oldukları belirtiliyor.

TAHSİN BABAŞ YÜKSEL AYDIN DÜELLOSU START VERDİ: MHP ADAYI YÜKSEL AYDIN “ANLATAMADIĞIM DAHA ÇOK ŞEY VAR!”

MHP Adayı Yüksel Aydın ve Tahsin Babaş arasında tansiyon git gide yükselmeye başladı. Her iki adayda Cumhur ittifakından dolayı her şeyi konuşamasalar da aslında bir çok şeyi de vurgulamaya çalışıyorlar.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş ile ilgili, MHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, Kastamonulu vatandaşlara seslenerek; “Tahsin Babaş ile karşılaştığınızda‘90’a 290 ne demek?’ onu bu soruyu lütfen sorun. Bu sorunun cevabını tüm Kastamonu halkına vermek zorunda!” diye aslında konuşacak çok şey var ama mahkeme süreci devam ettiği için konuşamıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı yatay mimari diye bizzat uyarmasını rağmen, Babaş’ın Dikey inşaata izin verdiğini açıkladı. Ben bu durumu şöyle hatırlıyorum. 2018 Yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting için Kastamonu’ya gelir. Cumhurbaşkanı Mitingte konuşurken, orada yeni başlayan ve yapımı devam eden meşhur binanın yatay olup olmadığını belediye başkanı Tahsin Babaş’a sorar. Tayyip Erdoğan tarafından canlı yayında sorulan soruya Tahsin Babaş, bina iznini dikey vermesine rağmen, evet sayın Cumhurbaşkanım Yatay diyerek, Cumhurbaşkanına yanlış bilgi verir.

Tahsin Babaş’tan bu vb. durumlardan dolayı çok rahatsız olan partililerde var. Ancak şu süreçte partilerine zarar vermek istemiyorlar. Ak Parti Kastamonu ve ilçelerinde aday adayı olupta, açıklanan adaylara kesinlikle oy vermeyeceğim diyen aday adayları var. Açıklanan adaylar içinde de eğer aday yapılmazsak, bizim adaya oy vermeyeceğiz diyenler, hatta rakip adayı destekleriz diyenler bile varmış.

Seçimlerden sonra bir çok şey gün yüzüne çıkacaktır. Çünkü Ak Parti Kastamonu’da Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde gösterdiği başarıyı yerel seçimlerde gösteremeyebilir. Bazı belediyeleri kazansa da bazı sürpriz yerleri de kaybedecek gibi görünüyor.

Ayrıca Yeniden Refah Partisi, Kastamonu, Tosya, Taşköprü başta olmak üzere bir çok ilçede Ak Partiden tepki oylarını alacağından, buralarda oy kayıpları da yaşanması gayet muhtemeldir. Emeklilerin maaş tepkisi de Ak Partiyi epey zorlayacaktır.

Vesselam

Yorumlar
  1. Hoca Köylü dedi ki:

    Sn Köse,
    İlimizde ve ilçelerimizde Ak parti adaylarının kaybetmesi adına gerek aday seçimi gerekse ülkedeki siyasi ve ekonomik her türlü olumsuz gelişmeden bahsederek yine yeni hayaller peşinde olduğunuz belli oluyor.
    Peki Akparti aday seçimlerinde görevi hak edenler değil, torpili ve kulisi sağlam kişiler aday oluyor da muhalefet cephesi adayları kimlerden ne şekilde belirleniyor ya da belirlenmeye devam ediyor? Bunları da yazıver bir zahmet biz de bilgilenelim.

    1. Ertuğrul dedi ki:

      Değerli Köylüm; Yazıyı tam okumadın herhalde? O söz bana ait değil, o söz Ak Parti aday adayına aittir. Ayrıca dönem dönem muhalefetinde eksiklerini yazıyorum. Nitekim Kastamonu Mhp ve Chp hakkında da yazmaya çalışıyorum.