enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’da ‘Gıda Sektörü ve Gıda Analizleri Çalıştayı’

Kastamonu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (MERLAB) Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘Gıda Sektörü ve Gıda Analizleri Çalıştayı’ 13 Eylül 2022 tarihinde Kastamonu Teknokent Binası Ilgaz Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Kastamonu’da ‘Gıda Sektörü ve Gıda Analizleri Çalıştayı’
17 Eylül 2022 13:19 | Son Güncellenme: 17 Eylül 2022 13:21
A+
A-

Birçok birimin katkı sunduğu çalıştayın açılış konuşmalarını Kastamonu Üniversite MERLAB Müdürü Doç. Dr. Mahmut Gür, İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük yaptı.

Doç. Dr. Mahmut Gür konuşmasında;  “Personelimizin ciddi çalışmaları, Üniversitemiz kadrosunun akademik destekleriyle, öncelikle ihtiyaç olabileceğini düşündüğümüz bir portföy oluşturduk. Bunları da sektör temsilcilerinin bilgisine sunduk. Biz bu görüşmeler esnasında aldığımız dönütleri değerlendirerek sürekli kendimizi revize ediyoruz. Sizlerin ihtiyaçlarına ne ölçüde cevap verdiğimiz konusunda bir sonuca ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ise;  “Güvenilir gıda konusu bizim için önemli. Bu sektörle ilgili, üniversitenin yapacağı çalışmalar ve analizler de bizim için önemli. Üniversitenin toplumla iç içe girmesi, bulunduğu ilde sektörlerle bağlantılı olması, onlara yardımcı olmaya çalışması gerçekten çok değerli. Bu çalıştayda da güzel sonuçlar çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük konuşmalarında; Kastamonu’nun gelişimine katkı sağlayacak her alanda iş birliğine çok önem veriyoruz. Her alanda müracaat edebilecek olduğunuz bir birim vardır. Bu birimlerimiz de sizlerle çalışmaya hazırdır. Bu kapsamda yapılacak olan çalışmaların üniversite olarak paydaşı olma arzusundayız. Bu çalıştayda da önemli bilgi alışverişi yapılacağını düşünüyoruz ve ileride yapılacak olan çalışmalara temel teşkil edeceğine inanmaktayız” dedi.

Konuşmaların ardından çalıştayın ilk bölümünde, Kastamonu Üniversite Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge Hendek Ertop, ‘Gıda Güvenliği ve Kalite Kontrolünde Analiz Gereksinimleri’, Doç. Dr. Deren Tahmas Kahyaoğlu ‘Süt ve Süt Ürünlerinde Kalite Kriterleri’, ‘Derya Peşman Ata ‘Gıda Analizlerine Sektörel Bakış’ ve son olarak Metin Ünal ‘AR-GE ve E-Ticaret’ konularında sunumlarını gerçekleştirdi.

Çalıştayın ilk oturumunun ardından katılımcılar, Kastamonu Teknokent ve MERLAB’ı gezerek, bilgi aldı.

Çalıştayın ikinci oturumunda ise, Kimya Mühendisi Saadet Bozkaya ‘TSE Standartları’, Tarım İl Müdürlüğü’nden Dr. Burcu Emeksizoğlu ‘Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği’, Öğr. Gör. Dr. Merve Zurnacı ‘Gıda Analizleri-1’, Öğr. Gör. Dr. F. Işıl Kesbiç ‘Gıda Analizleri-2’, Öğr. Gör. Kazım Yasin Özbey Teknokent Ekosistemi, S.S. Cide Kadın Girişimciler ve Üreticiler İşletme Kooperatifi adına  ’Bir Kadın Kooperatifinin Markalaşmasına Giden Yolda Başarı Hikâyesi’ konularında sunumlarını gerçekleştirdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.