enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Teğâbün Sûresinin Gizemi, Faziletleri, Anlamı ve Sırları

Teğâbün Sûresi; Medine döneminde inmiştir. 18 âyettir. Sûre, adını 9. âyette geçen “etTeğâbun” kelimesinden almıştır. Teğâbun, aldanma demektir. İnanmayanların aldanışları, Kıyamet gününde açıkça ortaya çıkacağı için bugüne “Yevmü’t-Teğâbun (aldanma günü)” denmiştir. Sûrede, başlıca mü’min olsun, kâfir olsun herkesin eksiklik ve kusurlarının kıyamet günü açığa çıkacağı konu edilmektedir.

Teğâbün Sûresinin Gizemi, Faziletleri, Anlamı ve Sırları
17 Eylül 2022 12:58 | Son Güncellenme: 23 Kasım 2022 13:38
A+
A-

Teğâbün Sûresi Gizemi, Faizletleri, Anlamı ve Sırları

Teğâbün Sûresinin konusu; Bütün insanları Allah yaratmış olduğu halde bu hakikati inkâr edenlere de O’na iman edenlere de –dünya hayatının var ediliş hikmetinin gereği olarak– imkân ve fırsat verildiği belirtilmekte; sorumluluk sahibi bir varlık olarak insan, evrenin yaratılış hikmeti ve kendi özellikleri üzerinde düşünmeye çağırılmakta, ifadenin tabii akışı içinde İslâm inancının temel unsurları üzerinde durulmaktadır. Sûrenin son bölümünde, Allah’a karşı kulluk görevini yerine getirmekten alıkoyabilecek faktörlerle örülü dünya hayatında hem bu vecîbenin düzgün ifası hem de beşerî ilişkilerin sağlıklı yürütülebilmesi için bazı altın öğütler verilmektedir.

Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Teğâbün sûresini okuyan kişiden, Allah-u Teâlâ, âni ölümü defeder.” (Beyzâvî)

Kim. “Müsebbihât” adı verilen beş sûreyi ki bunlar; Isrâ, Hadîd, Haşr, Saf, Cum’a, Tegâbün, A’lâ sûreleridir okursa “Bin âyet” okumuş gibi sevap kazanır. Resûlullah (s.a.v), uyumadan önce Müsebbihât sûrelerini okurdu. (Ebû Dâvud)

Bu sûreyi, 7 defa okuyanın, sakladığı eşyayı Hakk Teâlâ hıfzeder.

 

Münâfikûn Sûresinin Gizemi, Faizletleri, Anlamı ve Sırları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.