enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu ve İlçelerinde Emlak vergisi 2. Taksit ödemelerinde son gün ne zaman, kaç gün kaldı?

Kastamonu ve İlçelerinde Mülk sahibi olan hemşehrilerimizin yakından takip ettiği emlak vergisi ödemeleri, 1 Kasım itibarıyla başlamıştı. İşlemler, Gelir İdaresi Başkanlığı (gib.gov.tr) üzerinden, E-Devlet kapısı ya da EFT/Havale kredi kartı ile yapılıyor. Peki Kastamonu ve ilçelerinde, Emlak vergisi ödemelerinde son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler…

Kastamonu ve İlçelerinde Emlak vergisi 2. Taksit ödemelerinde son gün ne zaman, kaç gün kaldı?
27 Kasım 2021 12:15 | Son Güncellenme: 27 Kasım 2021 16:04
A+
A-

Kastamonu ve İlçelerinde Emlak vergisi ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor. İki taksit halinde yapılan ödemelerin ikincisi, 1 Kasım’da başlamıştı.

Peki, Emlak vergisi ödemelerinde son gün ne zaman?

EMLAK VERGİSİ ÖDEMESİ SON GÜN NE ZAMAN?

Kastamonu ve İlçelerinde 1 Kasım tarihinde başlayan Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım’da sona ermiş olacak.

Kastamonulu hemşehrilerimiz vergi borçlarını isterlerse tek seferde kapatabilecekleri gibi Mayıs ve Kasım’da olmak üzere iki taksit şeklinde de ödeyebiliyorlar.

Vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sitesi üzerinden EFT ya da havale yoluyla ödeme işlemlerini yapabiliyor. Emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebilmektedir.

Vergi, Harç ve Trafik Cezalarına Zam

Vergi, Harç ve Trafik Cezalarına Zam

Ödeme ile ilgili olarak belediyelerden tahsis edilen beyanname doldurulur. Bunun yanında beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır bulundurulması gerekir. Beyanname için meskenin bulunduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmelidir. Ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyelere ya da havale ile belediyelerin banka hesaplarına yapılabilir. Bunların dışında artık internetten ödeme yapmak da mümkündür.

Emlak vergisi ödemeleri birden çok çeşitli alandan yapılabiliyor. İnternetten işlem yapmak istemeyenler belediyeden işlem yapabilirler. Emlak vergisi ödeme banka şubelerinden de yapılabilir.

PEKİ EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Online emlak vergisi ödemelerinde ise 3 farklı seçenek bulunuyor.

1- Gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin banka hesabına havale ya da EFT yapabilirsiniz.

2- Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesinden de emlak vergisi ödeme işlemleri yapabileceğiniz alanlar arasında yer alıyor.

3- E-Devlet platformu üzerinden çeşitli vergi borçlarınızı da ödeyebilirsiniz.

Platformdaki “İnternet Vergi Dairesi” sekmesinden emlak verginizi de görüntüleyebilirsiniz.

 

EMLAK VERGİSİ ÖDEME EKRANI

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.