enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Üniversitesi’nde “2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni” Coşkusu Yaşandı

Kastamonu Üniversitesi’nde 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 3 Haziran 2024 tarihinde Emin Baydil Spor Sahasında gerçekleşti. Törende binlerce öğrenci, Kastamonu Üniversitesi’nden mezun olmanın gururunu yaşadı.

Kastamonu Üniversitesi’nde “2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni” Coşkusu Yaşandı
4 Haziran 2024 22:04 | Son Güncellenme: 4 Haziran 2024 22:05
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi’nde “2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni” Coşkusu Yaşandı

    Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene; Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci ve Halil Uluay, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Keskin, İdare Mahkemesi Başkanı Mahmut Taşçı, Kastamonu Belediye Başkan V. Hasan Fehmi Taş, kamu kurumları ve kuruluşlarının amirleri, protokol üyeleri, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Kasım Yenigün, Genel Sekreter V. Şevket Bahçacıoğlu, akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.Mezuniyet Töreni, mezun olan öğrencilerimizin yürüyüş kortejinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Üniversitemiz birincisi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi mezunu Rüveyda Karaca törenin açılış konuşmasını yaptı.

Karaca, konuşmasında, “Güzel gelecek günlerimizi inşa etme hedefine ulaşmada Kastamonu Üniversitesi’nden aldığımız eğitim, misyon ve kararlılığımız yol gösterecektir. Elbette ki bu süreçte önümüze birçok engel çıkacaktır; fakat asla yılmayacağız. Başarılı olmak için dik duracak, engelleri bir bir aşacağız. Yaşanabilir dünya hayalini kurduğumuzdan kötü olanı değiştirmek için çalışacağımıza, bu sıralarda birbirimizde deneyimlediğimiz gibi ‘biz’in bir parçası olduğumuzu göstereceğimize yürekten inanıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmasının ardından Karaca, ismini mezuniyet yaş kütüğüne çaktı.

“Genç bir üniversite olmasına rağmen Kastamonu Üniversitesi önemli başarılara imza atmaya devam ediyor”

Mezun öğrenci Karaca’nın ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Üniversitemizin henüz genç bir üniversite olmasına rağmen önemli başarılara imza atan ve bu başarılara her geçen gün yenilerini ekleyen bir yükseköğretim kurumu olmayı başardığını söyledi. Akademisyenlerin öğrencileri büyük bir gayret ve özenle yetiştirerek bugünlere getirdiğini hatırlatan Rektörümüz, akademisyenlerin onlara sadece bilgi vermekle kalmadığını aynı zamanda bir fert olarak sorumluluklarını, paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı sorumlu olduğunu öğrettiğini ve öğrenciler için hayatları boyunca rehber alacakları bir rol model olduğunu söyleyerek özverili ve nitelikli katkılardan dolayı akademisyenlere teşekkür etti.

Rektörümüz, hayata gözlerini açtıktan sonra her türlü zorluğa göğüs geren ailelerin evlatlarının elde ettiği başarıda en büyük paya sahip olduğunu hatırlatarak, kıymetli çocuklar yetiştirdikleri için ailelere teşekkür etti. Uzun eğitim serüveninde elde edilen birikimi hayata geçirilecek yeni bir döneme ilk adımı attıklarını ifade eden Rektörümüz, eğitimin bir hayat boyu devam ettiğini hatırlatarak sınavların devam ettiği hayatın sınırsız ihtimallerle dolu olduğunu ve geleceği belirleyen tek şeyin diplomalar olmadığını vurguladı.

Rektör Topal, “Katkılarınız, tecrübeleriniz, çabanız, üretkenliğiniz yani farklılığınız geleceğinizi belirleyecektir. Bunun için öncelikle kim olduğunuzu keşfetmeniz, kendinizi olduğu gibi kabul etmeniz ve kendinizi geliştirmeniz büyük önem taşımaktadır. İş hayatınızda ve akademik çalışmalarınızda ülkenize, milletinize, ideallerinize olan sadakatinizi asla kaybetmemelisiniz. Değerlerinden ve köklerinden kopma pahasına elde edilen kariyer ve başarının anlamsız ve ruhsuz olduğunu unutmayın. Sizlerin ne pahasına olursa olsun kazanmanın değil, hakkıyla, alın teriyle, ahlaki ilkelere ve kadim medeniyetimizin değerlerine riayet ederek kazanmanın çabası içinde olacağınıza inancımız sonsuzdur.” diyerek devam etti.

“Gazze bu yıl mezun vermedi çünkü bütün insanlık sınıfta kaldı”

Rektör Topal, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek Gazze’de kendi topraklarında yaşamaktan başka hiçbir suçu olmayan bu masum insanların gözü dönmüş ve insanlıktan nasibini almamış bir güruh tarafından her gün daha beter bir hunharlıkla öldürüldüğünü, katledildiğini ve soykırıma uğradığını söyledi. Kıt imkanlarla eğitim veren üniversitelerin ve öğrencilerin yok edildiğini ifade eden Rektörümüz şunları söyledi: “Duvarlarında bilginin yankılandığı Gazze Üniversitesi şimdi onu tutan duvarların enkazı altında ve aynı enkazın altında hocası ile talebesi, geçmiş ve gelecek, baba ile evlat birlikte yatıyor. Bir milletin hakkı, hukuku, namusu ve geleceği yok ediliyor. Kendi ata yurdu topraklarda yaşamaktan başka hiçbir suçu olmayan bu masum kardeşlerimiz gözü dönmüş ve insanlıktan nasibini almamış bir güruh tarafından her gün ve her gün daha beter bir hunharlıkla öldürülüyor, katlediliyor, soykırıma uğruyor. Tüm bunlar olurken modern dünyanın sessizliğe gömüldüğünü, bırakın yaşananlara engel olmayı, katillere destek verdiğine şahit olduk. Kısacası insanlık bitti. Tüm dünya sınıfta kaldı.”

Rektörün, konuşmasının sonunda öğrencilerin mezuniyetini tebrik ederek, okul sonrasındaki hayatlarında sağlıklı, mutlu, hayırlı ve başarılarla dolu bir ömür temennilerinde bulundu.

Rektörden sonra Milletvekilleri Fatma Serap Ekmekci ve Vali Meftun Dallı, birer konuşma yaparak, öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik etti ve yeni hayatlarında başarılar diledi.

Dereceye Giren Öğrencilerimize Ödülleri Takdim Edildi

Açılış konuşmalarından sonra sahneye çıkan Kastamonu Üniversitesi Raksan Halk Dansları Topluluğu, halkoyunları gösterilerini sergiledi. Gösterilerden sonra Üniversitemizi derece ile bitiren mezunlara ödülleri takdim edildi.

Programın devamında Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Üniversitenin fakülte birincilerine; Vali Meftun Dallı fakülte ikincilerine, Milletvekili Halil Uluay fakülte üçüncülerine; Milletvekili Fatma Serap Ekmekci Meslek Yüksekokulu birincilerine; Kastamonu Belediye Başkan Vekili Hasan Fehmi Taş, ikincilerine; Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Keskin, üçüncülerine ve İdare Mahkemesi Başkanı Mahmut Taşçı, ödüllerini takdim etti.

Ödül ve başarı belgelerinin takdim edildiği törenin ilk bölümü, protokol üyeleri ve öğrencilerin bir araya gelerek toplu fotoğraf çekimi ve keplerini havaya atmasıyla coşkuyla sona erdi.

Kep atma töreninin ardından Mezuniyet Töreni programının konser bölümüne geçildi. Öğrenciler, Fehmi Kökgöz ve orkestrasından sonra Can Kavalcı ve orkestrasının şarkıları ile unutulmaz anlar yaşadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.