enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Saadet Partisinde kongre süreci: Saadet Partisi Genel Başkanı kim ve nasıl biri olmalıdır?

Milli Görüş Lideri ve Saadet Partisi genel başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, genel başkanlığı bırakması nedeniyle 30 Haziranda kongreye giden Saadet Partisinde, kongre hazırlıkları, çalışmalar ve istişareler devam ediyor.

Saadet Partisinde kongre süreci: Saadet Partisi Genel Başkanı kim ve nasıl biri olmalıdır?
4 Haziran 2024 22:03 | Son Güncellenme: 4 Haziran 2024 22:11
A+
A-

Peki bu süreçte Milli Görüşçüler neler yapmalı ve nasıl davranmalıdır?

Bu süreçte Milli Görüşçüler istişareler etmeli, görüşlerini açıkça ve samimice dile getirebilmelidir. Her bir Milli Görüşçü kendi kararının veya adayının kabul görmesi için çaba sarf etmelidir ama diğer adaylara da kardeşçe yaklaşmalıdır. Hiç bir aday adayı kulis yapmamalı, fitne ve fesat yaymamalıdır.

Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partisinde asla ayak oyunları olmamalıdır. Arka kapılar arkasında gizli planlar ve çalışmalar yapılmamalıdır, ve kimse bunlara teşebbüs bile etmemelidir.

Saadet Partisi genel başkan adayları; samimi, dürüst, şeffaf, kadirşinas, alçakgönüllü, mütevazi, birleştirici ve bütünleştirici olmalıdırlar. Saadet Partisi genel başkan aday adayları bir birlerinin kuyusunu kazmamalıdır. Aksine Hz. Ebubekir (r.a) a Halife sen olmalısın diyen Hz. Ömer (r.a)’e, Hayır sen olmalısın diyebilen Hz. Ebubekir (r.a) gibi olmalıdırlar.

Biz Milli Görüşçüler yıllardır; Ak Partililere Hz. Ömer (r.a)ı anlatıyorsunuz ama uygulamıyorsunuz haklı serzenişimizi, biz hem anlatıp hem uygulayarak dosta düşmana gösterebilmeliyiz. Milli Görüşçülük zor zamanlarda belli olur. Zor bir süreçten geçerken birbirimizin kardeşlik hukukuna zarar verecek eylem içinde bulunmamız gerekiyor.

22 Yıllık Ak Parti iktidarı maalesef bizleri de değiştirdi. Hatta başkalaştırdı. Bizlerde artık 22 sene önce düşündüğümüz ve uyguladığımız değerleri ne düşünebiliyor ne de uygulayabiliyoruz. Aslında hepimiz az veya çok ÖZÜMÜZÜ ve MAYAMIZI bozmaya çalışıyoruz maalesef.!

Erbakan hocamız siyaseten yanlışta yapmış olabilir ama MİLLİ GÖRÜŞÜN RUHUNU, ÖZÜNÜ ve MAYASINI bozacak veya bozduracak hiç bir şey yapmadı. Benim görüşüme göre Saadet Partisi illa iktidar olmayı birinci öncelik yapmamalıdır. Çünkü bunu böyle yaparsak Ak Parti, YRP ve diğerlerinden bir farkımız kalmaz. Saadet Partisinin birinci önceliği “ALLAH RIZASINA UYGUN BİR SİYASET ve ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT” olmalıdır. Aslında Erbakan hocamız nasıl yaptıysa bizde öyle yaparsak gerçek Milli Görüş siyasetini becermiş oluruz. Çokta zor değil yani…

Bu süreçte Milli Görüşçü nasıl davranmalıdır?

Bir Milli Görüşçü; İstişareler sürecinde önerdiği, istediği veya tavsiye ettiği başkan adayı kabul görmediyse ve istemediği başkan adayı kabul gördüyse, tıpkı Oğuzhan Asiltürk’ün Numan Kurtulmuş sürecinde davrandığı gibi hareket etmeli ve çıkan sonucun daha iyi olması için gayret sarf etmelidir.

Peki Milli Görüş Lideri ve YİK nasıl davranmalıdır?

Genel başkan adayını belirleyecek Yüksek İstişare Kuruluda, tüm tavsiyeleri, şikayetleri, dilek ve temennileri değerlendirmeli ve ona göre adil bir karar vermeye gayret etmelidir. Ötekileştirici ve ayrıştırıcı çalışmalara müsaade etmemeli, hatta bu konuda tıpkı Erbakan hocamızın yaptığı gibi saygıdeğer kanaat önderleri ile de istişareler yapmalıdır. Açıklayacağı genel başkan adayının kabul görecek, teşkilatları heyecanlandıracak, birleştirecek ve bütünleştirecek bir isim olması için ince eleyip sık dokumalıdır. Milli Görüşün tüm kurumlarının görüşleri önemsenmeli, özellikle istenmeyen bir isim var ise bu isim kesinlikle aday gösterilmemelidir.

Öbür taraftan da hiç bir kurum veya aday, ne olursa olsun, kim çıkarsa çıksın bende adayım anlayışında olmamalıdır. Genel başkanı veya YİK’i zor duruma sokacak açıklamalar kesinlikle yapılmamalıdır.

 

Özetle:

Saadet Partililer ve yetkililer; bu kongre sürecinde ihtilafa düştüğü konuları ve adayları değil, ittifak edeceği konuları ve adayı konuşmalıdırlar.

 

Eskiden Saadet Partisi kongreleri neşe ve heyecan içinde geçer, birlik ve beraberliğimizde pekişirdi. Hem de bazı ayrılıklara rağmen. İnşallah bu kongremizde daha heyecanlı, daha neşeli, daha samimi, daha duyarlı ve daha kardeşçe geçerde bizde çocuklar gibi seviniriz.

Peki Saadet Partisi Genel Başkan Adayı Nasıl olmalıdır?

• Saadet Partisi Başkan adayı; Milli Görüşün TEMEL ESASLARINI bire bir uygulamalıdır.

• Saadet Partisi Genel Başkan adayı SAMİMİ olmalıdır.

• Saadet Partisi Genel Başkan adayı BİRLEŞTİRİCİ olmalıdır.

• Saadet Partisi Genel Başkan adayı BÜTÜNLEŞTİRİCİ olmalıdır.

• Saadet Partisi Genel Başkan adayı İSLAM BİRLİĞİ için mücadele etmelidir.

• Saadet Partisi Genel Başkan adayı ALLAH RIZASI için SİYASET yapmalıdır.

• Saadet Partisi Genel Başkan adayı HEYECANLI olmalıdır.

• Saadet Partisi Genel Başkan adayı MİLLİ GÖRÜŞ RUHUNU korumalıdır.

• Saadet Partisi Genel Başkan adayı KİNCİ olmamalıdır.

• Saadet Partisi Genel Başkan adayı İNCE HESAPLAR yapmamalıdır.

• Saadet Partisi Genel Başkan adayı MAYAYI korumasını bilmelidir.

• Saadet Partisi Genel Başkan adayı ÖZÜNE sahip çıkmalıdır.

• Saadet Partisi Genel Başkan adayı MİLKOLARI bütünleştirmelidir.

• Saadet Partisi Genel Başkan adayı İSLAM ÜLKELERİNDE ÇALIŞMALAR yapmalıdır.

• Saadet Partisi Genel Başkan adayı D8 için çalışmalıdır.

• Saadet Partisi Genel Başkan adayı MAKAM VE MEVKİ DÜŞKÜNÜ olmamalıdır.

• Saadet Partisi Genel Başkan adayı ÖTEKİLEŞTİRMEMELİ ve AYRIŞTIRMAMALIDIR.

• Saadet Partisi Genel Başkan adayı TÜM SEÇMENLERE HİTAP ETMELİDİR.

30 Haziran 2024 tarihinde yapılacak Saadet Partisi kongresinin hayırlara vesile olmasını diler, ortak aday ve tek adaylı bir kongre olmasını ümit ederim.

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.