enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Topal O iddialara Cevap Verdi

Basın/yayın kuruluşlarının hem meslek ahlakı hem profesyonellik itibarıyla tarafsız, kasıtsız ve titiz çalışmalarının gerekliliğini hatırlatarak bahsi geçen iftiraları üreten ve yayan kişi/kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacağımı ve kanuni haklarımı kullanacağımı kamuoyuna saygıyla belirtmek isterim

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Topal O iddialara Cevap Verdi
3 Ekim 2021 19:16
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal hakkında çıkan mevzuata aykırı uygulamalar, denetimlere takıldığı, akrabasını ve arkadaşını üniversitenin yönetici kadrolarına atadığına dair iddialara rektör Topal sosyal medya hesabından cevap verdi. Prof. Ahmet Hamdi Topal’ın iddialar hakkındaki açıklaması şöyle…

1-Bugün bazı yayın kuruluşları tarafından gerçeklere ve basın ahlakına aykırı şekilde şahsım ve kurumumuzla ilgili birtakım iftiralarda bulunulmuştur. Kamuoyunu aydınlatma sorumluluğumuz ve doğru bilgilendirme hassasiyetimiz çerçevesinde açıklama yapma zarureti hâsıl olmuştur.

2-Bilindiği üzere ilgili mevzuat uyarınca dekanlar rektörün önereceği, üniversite içinden veya dışından üç profesör arasından Yükseköğretim Kurulunca üç yıl süre ile seçilir ve normal usul ile atanır. Dolayısıyla iddia edildiği gibi üzere rektörün kendisini dekan ataması diye bir usul ve uygulama söz konusu değildir. Öte yandan üniversite rektörleri, fakültelere dekan bulunmadığı süre zarfında , dekanlığa uygun kişi atanana kadar Yüksek Öğretim Kurulunun kararıyla dekanlık görevine vekalet edebilmektedirler.

3-Ayrıca, anılan yayın kuruluşlarında dile getirilen ve rektör yardımcısı olarak bir arkadaşımın atandığı yönündeki iddia da doğru değildir. Rektör yardımcısı olarak atanan hocalarımızın her biriyle rektörlük görevimin ardından tanışmış olup öncesinde herhangi bir tanışıklığımız ya da arkadaşlığımız bulunmamaktadır. Mezkûr haber metinlerinin içeriğinde kastedilen kişi Dr. Öğretim Üyesi olup, rektör yardımcısı olarak atanması zaten kanunen de mümkün değildir.

4-Müdür olarak kuzenimin, kardeşimin, arkadaşımın atandığı yönündeki iddialar ise daha haber metinlerinde dahi tutarlılığı bulunmayan ve doğru olmayan hususlardır. Müdür olarak atandığı ifade edilen ve hâlen Türkçe Eğitimi ABD Başkanı olan hocamız, rektörlük görevine atanmamın çok öncesinden (2000 yılı) buna ya a kurumumuz bünyesinde öğretim elemanı olarak görev yapmakta olup mesleki yeterliliği çerçevesinde Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü atanmış bir öğretim üyemizdir.

5-Basın/yayın kuruluşlarının hem meslek ahlakı hem profesyonellik itibarıyla tarafsız, kasıtsız ve titiz çalışmalarının gerekliliğini hatırlatarak bahsi geçen iftiraları üreten ve yayan kişi/kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacağımı ve kanuni haklarımı kullanacağımı kamuoyuna saygıyla belirtmek isterim dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.