enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Üniversitesi Cami Yararına İftar Programı Düzenledi

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın davetiyle 20 Nisan 2022 tarihinde Üniversitemiz Cami yararına düzenlenen iftar programında Kastamonu Valisi Avni Çakır ve Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu olmak üzere İl Protokolü ve iş insanları Kastamonu Üniversitesi Merkez Yemekhanesinde bir araya geldi.

Kastamonu Üniversitesi Cami Yararına İftar Programı Düzenledi
21 Nisan 2022 12:18
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın davetiyle, Üniversite Cami yararına düzenlenen iftar programında Vali Avni Çakır ve Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu olmak üzere İl Protokolü ve iş insanları Üniversite Merkez Yemekhanesinde bir araya geldi. Düzenlenen iftar programına; Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Keskin, İdare Mahkemesi Başkanı Mahmut Taşçı ile birlikte protokol üyeleri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kasım Yenigün ve Prof. Dr. Mehmet Atalan, Kastamonu Üniversitesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri ile iş insanları katıldı.

Etkinlik Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan akşam ezanı ile birlikte yenilen iftar yemeğinin ardından İl Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafından dua edildi.

Duanın ardından konuşmalarını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, “Bugün bir araya gelmemize vesile olan Üniversite Camisinin inşası ancak hayırseverlerin katkısıyla mümkün olabiliyor. İbadet alanının yanı sıra eğitim, sosyal, kültürel ve diğer faaliyetler için de kullanılacak fiziki mekânlara sahip Cami inşaatımızın tamamlanabilmesi için gerek Kastamonu’daki ve Kastamonu dışındaki tüm hemşerilerimizi, hayırsever iş insanlarımızı katkı vermeye, bu hayra dâhil olarak hisse almaya davet ediyoruz. Rabbimden oruçlarımızı, dualarımızı, ibadetlerimizi kabul etmesini niyaz ediyorum” dedi.

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu ise, “Bizler dayanışmayı çok seven, hep birbirini destekleyen bir toplumuz. Bizleri ayakta tutan da budur. Bugün burada toplanmamızın sebebi Cami inşaatımız. Diyanet İşleri Başkanlığımızla ve bu işlerde gönüllü olanlarla bu güne kadar geldik. Buranın belli bir yol alabilmesi için en azından inşaatının belli bir seviyeye gelmesi gerekir. Bu konuda bütün hayırseverlerimizden yardım bekliyoruz. Herkes karınca kararınca yardım ederse, öyle zannediyorum ki maksat hâsıl olmuş olur. Üniversitemiz, Belediye ve Valilik iş birliğiyle ve iş insanlarımızın destekleriyle hep birlikte bu işte beraberiz. Şimdiden herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak konuşan Vali Avni Çakır, “Üniversitemizde başlamış, yarım kalmış bir inşaatımız var. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanımız ile görüştük, kendisi de yalnızca Kastamonu için değil tüm Türkiye için bir kampanya yapılabileceğini ve destek vereceklerini söyledi. Başkanımız, ilk esas yükün de Kastamonulularda olduğunu belirtti. Siz değerli iş insanlarımızın bu konudaki hayırlarına güveniyoruz. Allah’ın izniyle bayramdan sonra burada çekiç seslerini duymaya başlayacağız. Bu Kastamonu için prestijli bir proje. İş insanlarımız da katkılarını bu aşamada vermeye başlamasıyla sürekli bir inşaata başlamış olacağız. Allah’ın izniyle bu inşaatı birkaç yıl içinde bitirmiş olmak istiyoruz. Cenab-ı Allah şimdiden hayırlarınızı kabul etsin” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından iftar programı, çay ve tatlı ikramı ile son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.