enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Taşköprü Notları: Kastamonu Ak Parti değişim mi yoksa tasfiye mi yaptı?

Tüm Türkiye’de olduğu gibi ekonomik sıkıntılar Kastamonu’da da had safhada olduğundan yapılması beklenen bir çok yatırımlar iptal demeyelim de ertelenmek zorunda kalıyor.

Kastamonu Taşköprü Notları: Kastamonu Ak Parti değişim mi yoksa tasfiye mi yaptı?
7 Eylül 2024 12:10 | Son Güncellenme: 7 Eylül 2024 13:30
A+
A-

 Para Bitti Yatırımlar Askıda Kaldı!

Benim anlamadığım durum ise; Eski vekil Metin Çelik, bir kaç kez “Batı Karadeniz’de İller arasında en büyük hizmeti Kastamonu, Kastamonu’da da Taşköprü alıyor” dediğini duymuştum. Hakkı Köylü ve Adalet Bakanı tarafından Tosya’ya verilen cezaevi sözü, Çankırı Kurşunlu’ya kaydırılmış ve onay çıkmış durumda. Kastamonu Tosya yolu defalarca söz verilmişti şuan ne durumda acaba?

Bağımlılıkla mücadele de en önemli hizmet olan AMATEM için Kastamonu’dan, Çorum ve Tokat’a gidiliyormuş.

10 yıla yakındır söz verilen Kastamonu stadı maalesef tasarruf sebebiyle yine yapılamıyor. Çorum stadı yapılalı 10 yıl olmuştur. Daha neler neler?

Hani en büyük hizmeti Kastamonu alıyordu sayın Metin Çelik ve Hakkı Köylü?

Şimdi “Para bitti yapı paydos!”

Bu dönem tasarruf dönemi başladı. Çünkü betona gömülen paralar, şimdi tırmalıyor. 2-3 sene Kastamonu ve ilçelerine; stadyum, Amatem, köy konakları, vb. ekstra hizmetlerin yapılması çok zor görünüyor. Anlayacağınız Ak Partili eski vekiller ve eski yönetim sefasını sürdüler, yeni vekiller ve yeni yönetimler cefasını yani eleştirileri çekecekler gibi görünüyor.

Seçimlerden sonra Taşköprü’de Muhtarın biri bir iş makinesi istemiş, tayini çıkan ve ayrılan Kaymakam bey, Muhtarlara para yok, promosyon paralarınızı ve maaşınızdan da 10’ar bin lira verirseniz iş makinesini alalım diye teklif yapmış. Bir kaç gün önce İnebolu’dan bu bağlamda bir haber okudum demek ki Kastamonu genelde böyle bir teklif yapılmış, İnebolulu muhtarlar kabul etmiş. Yani anlayacağınız harç yani paralar bitmiş yapılar paydos etmiş.

Yine bir ilçede bir muhtar köy konağı için ilgili bir kişiye müracaat etmiş. İlgili kişi para yok, Müftüyle konuşup Cuma günleri camilerde para toplayalım diye teklif sunmuş.

Kastamonu Ak Parti Değişim mi Yoksa Tasfiye mi Yaptı?

Geçmiş dönemlerde önemli görevlerde bulunmuş Ak Partili önemli bir isimle sohbet ettim. Çok ilginç şeyler söyledi. Kastamonu Ak Parti il yönetiminde 40 kişi varmış, Doğan Ünlü başkanın eski yönetimden kimse alınmadı demişti ama ben şöyle bir göz gezdirdim sanki veya 1- 2 kişi yeni 40 kişilik yönetime ya girmiş.

  Ak Parti Kastamonu merkez ilçe başkanı Avukat Akif Güzel’de istifa etmişti. Merkez ilçenin de eski kadrosundan bir kişi bile yeni kadroda yer alamamış. Daha yeni gençlik kollarında da değişim oldu acaba burada durum nasıl öğrenmek lazım. Peki bu durumlar değişim mi yoksa tasfiye mi? Bence tasfiye.!

Zaten abimizde eski kadrolara hiç değer ve görev verilmediğinden yakınıyor. Kastamonu ve ilçelerinde hiç teşkilat ruhu olmayan, hayatından bir kez bile seçim çalışması yapmayanlara önemli görevler verildi diyor. Ak Parti Kastamonu Tecrübeli kadroları partiden uzaklaştırdı dedi. Bu nedenle İl genel meclis oylarında çok büyük düşüşler oldu böyle giderse daha da olacak dedi.

KASTAMONU’DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE SINIFTA KALDI!

2013- 2014 yılında Saadet Partisi Kastamonu İl başkanı olan Abdullah Aktaş tarafından başlatılan bir çalışmayla uyuşturucu ağına düşen 70 civarı genç olduğu resmi gayri resmi olarak belirlenmişti. İşte Abdullah Aktaş’ın başlattığı o çalışma platformu dernekleşti İnsani Hayat Derneği olarak  aktif şekilde çalışmalara devam ediyor.

Aldığım bilgilere göre; 2014’te 70 civarı olan genç sayısı, şuan 700 civarına çıkmış durumdaymış. Geçen ki yazımda bu gençlerin tedavisi için, Kastamonu’da yataklı Amatem olmadığı için Çorum’a gidildiğini yazmıştım, meğer sadece Çorum değilmiş, Tokat’a da gidiliyormuş. Şimdi sayın Metin Çelik ve Hakkı Köylü beye tekrar sormak istiyorum: Hani en büyük hizmetleri Kastamonu alıyordu, neden Çorum ve Tokat’a gidiliyor o zaman?

Taşköprü Merkez imiş!

Şimdi size bir rakam daha açıklayacağım. Kastamonu’da 700 civarı bağımlı var dedik ya, işte bunların 300-350 civarı maalesef Taşköprü’de imiş. Taşköprü’nün bu konuda merkez olduğu söyleniyor. Geçen yıl 16-17 yaşlarındaki iki gencin taksiciyi öldürmesi, Daha yeni bir Polisimizin şehit edilmesi ve Taşköprü’de bir babanın oğlunu öldürmesi… Allah sonumuzu hayretsin. İnanın bu durumdan hepimiz vebaldeyiz ve sorumluyuz. Üretimin ve Eğitimin yetersiz olduğu yerlerde maalesef böylesi durumlar kaçınılmaz oluyor. 20 yıldır yapılan yatırımlar üretime yönelik olmayınca ve eğitim sistemimizde “MİLLİ” olmayınca bu son kaçınılmazdı. Onlarca kez uyarmamıza rağmen dikkate alınmayınca her alanda sınıfta kalmış olduk.

 

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.