enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Kuzeykent Muhammed Alparslan Han Camii için Çözüm Aranıyor

Kastamonu Kuzeykent Muhammed Alparslan Han Camii için Çözüm Aranıyor
3 Ocak 2022 20:49
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığından Kastamonu Üniversitesine Ziyaret

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı ve beraberindeki heyet, Kastamonu Üniversitesini ziyaret ederek, Kuzeykent kampüsünde bulunan ve yapımı devam eden 5 bin kişi kapasiteli camii inşaatında incelemelerde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Halil Karslı’ya caminin durumu hakkında bilgiler veren Rektör Ahmet Hamdi Topal, caminin bir an önce bitirilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan destek beklediklerini belirtti.

Caminin eksiklerini yerinde inceleyen Prof. Dr. Karslı, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak caminin tamamlanması için gerekli her türlü desteği sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür, Kastamonu İl Müftüsü Mustafa Bilgiç ve kurum temsilcileri eşlik etti.

İnceleme sonrası Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı ve beraberindeki heyet, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Karslı’ya Kastamonu Üniversitesini tanıtan Rektör Topal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

Ziyaret, karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.

Kastamonu Kuzeykent Muhammed Alparslan Han Camii için Neden Çözüm Aranıyor

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) eski Rektör Seyit Aydın döneminde Kuzeykent Kampüsü’nde inşaatına başlanan Muhammed Alparslan Han Camii’nin tamamlanabilmesi için 36 milyon liraya ihtiyaç olduğu açıklanmış ve üniversite bütçesinden karşılanamadığı belirtilmişti.

Üniversite içerisindeki camiiler, üniversitenin yatırım bütçesi üzerinden projelendirilmediğinden dolayı Üniversite bütçesinde. karşılanmasının mümkün olmadığı ve bu cami içinde ayrıca verilmiş bir bütçede olmadığı açıklanmıştı. Daha öncede şehrimizi ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’tan destek istenmişti. Kastamonu Kuzeykent Muhammed Alparslan Han Camiinin hemüz % 50’si tamamlanmış durumda ve bağış yoluyla bitirilmesi için çaba harcanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.