enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Belediyesinin Çanakkale Ziyaretleri Başladı

Kastamonu Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Çanakkale gezisi programları kapsamında ilk kafile önceki akşam ecdadın izinde yola çıkarak atalarımızın şehit olduğu Çanakkale’ye ulaştı.

Kastamonu Belediyesinin Çanakkale Ziyaretleri Başladı
28 Temmuz 2023 12:26
A+
A-

Kastamonu Haber ekibimizin belediye kaynaklarından aldığı bilgilere göre,  Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun değerli bir projesi olarak hayat bulan ve Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale gezisi programları bu yıl da ‘Ecdadın İzinde’ teması ile tertip edilirken ilk gezi kafilesi Çanakkale’de programlarını tamamladı.

Geçtiğimiz yıl başlatılan ve Kastamonuluların da büyük ilgi gösterdiği Çanakkale gezi programları bu yıl da Başkan Vidinlioğlu’nun talimatları doğrultusunda Salı ve Cuma olmak üzere haftada iki gün düzenleniyor. Başkan Vidinlioğlu’nun çok değer verdiği projelerden bir tanesi olan Çanakkale gezileri vatandaşları da çok büyük oranda memnun ediyor. Projeyle ilgili olarak, Çanakkale’yi herkesin görmesini ve oradaki havayı solumasını istediklerini her fırsatta dile getiren Vidinlioğlu, geleceğe emin adımlarla yürürken geçmişinden bihaber olmanın mümkün olmadığını da açıklamalarında dile getirdi.

‘Geleceğin en sağlam temel harcı bizim şanlı geçmişimizdir. O topraklarda yaşanan amansız mücadeledir. Yedi düvelin üzerimize geldiği, topların ve mermilerin sağanak sağanak üzerimize yağdığı Çanakkale, dünya tarihinin eşi benzeri görülmemiş zaferidir. Mermilerin havada çarpıştığı o topraklar ve bu vatan, kanları ve canlarıyla bedel ödemiş olan ecdadımızın bizlere kutsal emanetidir. Orayı bilmeliyiz. Çanakkale’yi bilmeliyiz. Bugün yaşadığımız coğrafyanın ne bedeller ödenerek kazanıldığını unutmamalıyız. O sebeple bu gezilerimiz çok değerli. Önemli bir kültür faaliyeti olmasının yanı sıra çok kıymetli bir bilinç organizasyonudur. Orayı görüp, o havayı soluyup, orada yaşananları yerinde dinledikten sonra biliyorum ki bambaşka bir bakış açısı daha zihinlerde yeşerecek’ diyerek gezilerinin ehemmiyetini ön plana çıkaran Başkan Vidinlioğlu, bu doğrultuda da gezi programlarını devam ettiriyor.

Önceki akşam düzenlenen uğurlama programı ile yola çıkan ilk kafile dün Çanakkale’de ziyaretlerini gerçekleştirdi. Kastamonu Belediyesi önünden hareket eden iki otobüs Kastamonuluları vatan kalbinin attığı topraklarla buluşturdu. Profesyonel rehber eşliğinde gezilerini gerçekleştiren vatandaşların yaşadığı duygu yüklü anlar ise gözlerden kaçmadı. Gezinin değerinin farkında olduklarını belirten vatandaşlar, bazı şeyleri uzaktan tam anlamıyla kavramakta zorluk yaşadıklarını ancak Çanakkale topraklarına attıkları ilk adımdan itibaren içlerini bambaşka duyguların kapladığını ifade ettiler. Sözlerle ifade edilemeyen birçok şeyin, burada kalplerde hayat bulduğunu anlatan vatandaşlar Başkan Vidinlioğlu’na özelikle teşekkürlerini ilettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.