enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı’nın “Kasa Boş” Açıklaması Ne Anlama Geliyor? (Galip Başkandan Jet Açıklama)

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı Arefe günü ilginç bir açıklama yapınca gözler birden eski başkan Galip Vidinlioğlu’na çevrildi. Yeni Başkan Baltacı, Belediye kasasında para olmadığından dolayı çalışanların ikramiyelerinin bir kısmını veremediklerini söyledi.

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı’nın “Kasa Boş” Açıklaması Ne Anlama Geliyor? (Galip Başkandan Jet Açıklama)
11 Nisan 2024 07:50
A+
A-

İşte Hasan Baltacı’nın O ilginç açıklaması

Değerli hemşerilerim.

6 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz törenle görevi sizler adına teslim aldık.

Dün belediyemizdeki ilk mesai günümüzde geldik gördük ki kasada maaşları ödeyecek para bile kalmamış.
Personelimize bayram öncesi ikramiyeli brüt maaş olarak 84 milyon 941 bin 697 lira ödeme gerçekleştirmemiz gerekirken
kasada sadece 52 milyon 977 bin liramız olduğu için personellerimizin maaşlarının tamamını, ikramiyelerinin ise bir kısmını ödedik.
Bayram sonrası personellerimizin ikramiyelerinden kalan kısmını hemen ödeyeceğiz.

Gereksiz tüm harcamalara son verecek, tüm kaynaklarımızı verimli kullanacak, mali disiplini sağlayacağız.

Kamuoyunu şeffaflık anlayışımız gereği bundan sonra da bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Saygılarımla.

Tabi bu açıklamaya eski Başkan Galip Vidinlioğlu hemen cevap verdi ve iddiaları cevapladı.

İşte O açıklama

Belediye Başkanımız Sayın Hasan Baltacı bugün Belediye bütçesi ile ilgili bir açıklama yapmıştır.

Belediyelerin ana gelirleri devletin vergi gelirleri oranında İller Bankası’ndan gelen paylardan oluşmaktadır. Görev süremiz içerisinde pandemi, sel ve deprem gibi olumsuzluklardan dolayı Devletin gelirleri düşmüş dolayısı ile Belediyelere düşen paylarda eksik olmuştur. Yani biz de görev süremiz boyunca bu durumları sıklıkla yaşadık. Bu nedenle Belediyemizin kasasında biriken bir miktar hiç olmamıştı ve yeterli gelmediği durumlarda takviyeler yaparak süreci yönetmiştik. Belediyemize ait borç durumunu da şeffaf şekilde hem basın toplantımızda hem de devir teslim programında açıklamıştık.

Bu ay İller Bankası gelirlerinin yüzde 21 oranında eksik yatacağı tarafımıza bildirilmiş olsa da hesaba geçiş devir teslimden sonra olmuştur. Devletimizin gelirlerinin artması ile birlikte Belediyelere düşen payın artması ve hizmetlerde kullanılmasını diliyorum.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Şimdi burada yeni Başkan Hasan Baltacı’nın açıklamasında, eski başkana karşı bir ima ve farklı bir algı oluşuyor. Sanki kasayı boşatmış, almış götürmüş ve yemiş iması.

Severiz sevmeyiz, başarılı veya başarısızta olmuş olabilir ama Galip Vidinlioğlu başkana böyle imalarla haksızlık yapmayalım.

Kastamonu Belediyede devir teslim yapıldı. Mutlaka gerekli izahatler, bilgiler, veriler, gelirler, giderler tek tek açıklanmıştır. Ayrıca şimdilik giden sadece başkan ve diğer seçilmişler. Yani kurumsal kimlik, muhasebe, müdürler vb. her şey yerli yerindedir. Bu açıklamayı bu şekilde yapmak farklı anlamalara neden olacağından ve olduğundan keşke böyle yapılmasaydı. Rakipte olsak hepimiz birbirilerimizin hukukunu korumak zorundayız. Mübarek Ramazan ayında bile kul hakkı yiyorsak, sıkıntı var demektir.

Sayın Hasan Baltacı; Devir teslimde yapılan izahatler ve bilgiler sizi tatmin etmediyse, bayram sonrası daha farklı bilgiler, belgeler eşliğinde net açıklamalar yapabilirdiniz. Neden bu kadar acele ediyorsunuz ki? Kastamonu Belediyesinde yolsuzluk mu var, adam kayırma mı var, bankamatik memurları mı var, israf mı var, talan mı var, kasa mı boşaltılmış vb. ne varsa bunları tespit edip, basın toplantısıyla açıklamanız çok daha faydalı ve doğru olacaktır. İzahat yapılmasına rağmen bu şekilde bir açıklama bence doğru olmamıştır. Yıllardır İktidar ve yandaşlarına sırf bu algıları nedeniyle kızdık ve eleştirdik. Ee şimdi aynısını muhalefet olarak biz yaparsak doğru yapmış olmayız değil mi? Bu ülke RÖVANŞİST SİYASETTEN çok çekti, ne olur artık RÖVANŞİST davranmayalım.

Kastamonu Halkı sizi sevmiş, saymış ve Ak Parti ve Mhp’nin % 70 oy aldığı bir yerde % 50 ile başkanlığa seçmiş. Ananızın ak sütü gibi helal olsun. Elbette Kastamonu halkının hakkını koruyacağınız gibi, eski başkanında hakkını korumalısınız. Haa yanlış bir şeyler var ise de bunları uygun zamanda belgeleri ile detaylıca, hiç bir şüphe oluşturmayacak şekilde açıklamanız da gerekiyor.
Kastamonu Belediye meclisinde çoğunluk Chp’ye geçti. Burada kurulacak araştırma ve soruşturma vb. komisyonlar A’dan Z’ye her şeyi inceler ve ne olup bittiğini çok rahat öğrenir.

2019’da 100 tane Bankamatik memuru var diye eleştiren belediye, 5 yıl sonunda bu sayı artmış mı yoksa bitmiş mi biz bunları net olarak bilmek istiyoruz. Ancak bunları yaparkende kimseye itibar suikastı yapmaya hiç gerek yoktur. Ayrıca varsa onların bankamatik memurlarının yerine kendi bankamatik memurlarının alınması da doğru olmayacaktır.


Yine Türkiye’nin gündemine giren Ak Partiden CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi binasında; eski Başkan Şeyma Döğücü’nün kullandığı, Başkanlık katının 6.000 m2, bir sürü dinlenme odası, jakuzi, yemek odası, 200 m2 mutfak iddiasını da eski başkan Şeyma Döğücü hodri meydan diyerek yalanladı.

Buradaki “Jakuzi” iddiası toplumda farklı algılara neden oldu. Sonuçta rakipte olsa böyle iftira niteliğinde iddialar ortaya atılmamalıdır. Mübarek Ramazan ayında bir annenin, bir kadının kul hakkına girilmemeliydi. Tekrar ediyorum; Yıllardır Akp’li troller bu vb. iftiraları attılar doğru. Ancak kesinlikle RÖVANŞİST bir yaklaşım da sergilenmemelidir. Sergilemek isteyenlere de mutlaka ama mutlaka engel bir şekilde engel olunmalıdır.

Chp Türkiye geneli bir değişim göstermiş ve kabuk değiştirmiştir. İyi yönde başkalaşmış, toplumla barışmıştır. Aynen böyle de devam etmelidir. Bu toplumun değerleriyle, diniyle, diyanetiyle, ezanıyla alay edenler veya hakaret edenler kim olursa olsun mutlaka temizlenmelidir. Yok Akp gibi 200 bin Trol beslenip rövanşist bir yaklaşım göstermek Ülkemize gerilimden başka hiç bir şey kazandırmayacaktır.

İşimize de gelse rakibi küçük düşürecek, alay edecek, savunmasız bırakacak en önemlisi kul hakkına girecek hiç bir iddiayı kabul etmemeliyiz. Sonuçta o makamlar gelip geçici, 20 yılda sürse gelip geçici, Melih Gökçek’e kalmadı ki sizlere bizlere kalsın.

Vesselam

Bayramımız mübarek olsun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.