enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kas-Der Başkanı Yine Belediye Başkan Aday Adayı (Kas-Der Çok Geride Kaldı)

Kas-Der Genel Başkanı Remzi Şen, İstanbul-Beykoz’dan 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Mahalli İdareler seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkan aday adaylığını açıkladı.

Kas-Der Başkanı Yine Belediye Başkan Aday Adayı (Kas-Der Çok Geride Kaldı)
28 Kasım 2023 08:05 | Son Güncellenme: 28 Kasım 2023 09:10
A+
A-

KAS-DER BAŞKANLIĞI SİYASET İÇİN Mİ KULANILIYOR?

  Remzi Şen; 2019 Yerel seçimlerinde de yine Beykoz’dan ve Ak Partiden aday adayı olmuştu.
Yıllar önce de Tansu Çiller zamanında Doğruyol Partisinden Bağcılara başkan adayı olmuştu, aday adayı değildi yani.

İnşallah bu kez de aday olamasa 5 yıl sonra öbür seçimlerde BBP – YRP – DEVA vb. bir partilerin birinden falan aday adayı yapar Kastamonulular başkanlarını.

Sonuçta 600 BİN Kastamonulu var İstanbul’da. Kasder Başkanı aday adayı olmasında ne yapsın ki? Bugün Kas-Der Başkanı bir ıslık çalsa, 150 bin Kastamonulu anında toplanır Yenikapı’da. Çünkü Remzi Şen başkan yıllardır, İstanbul’daki tüm hemşehrilerimizi ilmek ilmek dokudu adeta, tüm Kastamonululara dokundu bir şekilde.

600 BİN Kastamonuludan, ulaşamadığı Kastamonulu sayısı bir elin parmakları kadar, ya vardır, ya yoktur kanımca(!)

Son yıllarda Kas-Der büyük atılımlar gösterdi. Baksanıza Tosya- Bozkurt- İnebolu vb. İlçelerde meydana gelen afetlerden sonra İstanbul’da tüm Kastamonululara tek tek ulaşarak muhteşem yardımlar topladılar ve müthiş organizasyonlar yapıp süper bir çalışma örneği sergilediler, haklarını yemeyelim şimdi(!)

İşte bu Muhteşem çalışmaların meyvesini 4 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde, tüm partiler adeta sıraya girdiler ve Kas-Der Başkanına ‘illa bizden aday ol sayın başkan’ diye yalvarıp yakardılar. Hatta araya çok büyük insanları devreye sokan partiler bile olmuş ama sayın başkan yıllardır açıklayamadığı gönlündeki partiyi yani CHP’yi tercih etmiş bu dönem..

KAS-DER GÜÇSÜZLÜĞÜNÜ KANITLADI

Yıllardır 600 BİN Kastamonulu hemşehrimiz var diye övünüp, 6.000 Kastamonuluyu bir araya getirememek büyük başarıdır bence.! Keşke sayın Remzi Şen, 3-4 yıldır bir partiye gidip ilçe başkanı olup çalışsaydı şimdi çok daha iyi olur ve adaylığı da kesin olurdu kanımca.

Yıllardır “Kastamonu Günleri” dışında hiç bir şey üretemeyen Kas-Der bu yapısıyla bundan sonra da üreteceğe benzemiyor.

Teknolojik çağda dahi sosyal yardımlaşma dernekleri gibi bir SMS sistemi kurup, doğal afetler vb. durumlarda; bırakın 600 BİN Kastamonuluya, 6 BİN Kastamonuluya ulaşacak bir sistemi hala kuramamışsa daha ne beklenir ki bu dernekten?

Eğer Kas-Der Başkanlığını siyasete girmek için kullandıysa, hiç gerek yoktu bence. Şimdi bende bu halimle gider Ak Parti- Chp vb. Partilersen istediğim ilçeye aday adayı olurum hem de çok rahat bir şekilde. Beykoz’da aday adayı olmak için bunca yıldır Kas-Der başkanlığı yapmaya gerek yoktu kanımca, zamanına yazık oldu bence.

Bakınız bir dönem Taşköprülüler Derneğinde birlikte çalıştığım Çetin Duman kardeşimde Ak Partiden milletvekili aday adayı olmuştu. Bu kardeşim gayet doğrusunu yaptı, ve İstanbul 3.ncü bölgeyi hallaç pamuğu gibi attı. Müthiş gayret gösterdi. Çetin Duman vb. kardeşlerim istedikleri partiden aday adayı olabilirler haklarıdır, hiç kimse bir şey diyemez. Ancak Kas-Der Başkanı; her seçim bir o partiden, bir bu partiden aday adayı olamaz arkadaş ya. Kimse de kusura bakmasın ne olur!

Ve Muhittin Tığlı abimiz, yıllardır CHP’nin her kademesinde varını ortaya koyarak çalışmalar yapıyor, Hem de ailecek. Şimdi Muhittin abi aday adayı olsa eleştirebilir miyiz? Kesinlikle hayır. Hatta elimizden geldiğince partisine falan bakmadan destekleriz. Kastamonulular siyasette bir yerlere gelmek istiyorsalar, gidip gönlündeki partilerin il veya ilçe başkanlıklarında görev alıp bizzat siyasetin içinde olacaklar. Ki Kastamonulular bir yerlere gelsin. Kısa yoldan olmaz bu işler. Olsa da tutmaz benden söylemesi.!

Diğer bir örnek; Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir. Yıllardır Ak Parti teşkilatının her kademesinde gece gündüz çalıştı, çabaladı. Hatta tüm engellemelere rağmen yılmadı ve sonunda Belediye Başkanı oluverdi. Belediye Başkanı olmak için Kas-Der Başkanlığını değil, siyaseti tercih etti ve başardı. Daha buna benzer örnekleri çoğaltabiliriz ama şimdilik yeterli..

Peki ya Kas-Der Başkanı nasıl aday olmalıydı?

Kas-Der Başkanı kapı kapı gezip beni aday yapın demeyecek hemşehrim; Kas-Der Başkanına partilerden özel bir heyet gelecek ve “GEL BİZİM PARTİDEN BEYKOZDAN BAŞKAN ADAYI OLUVER REMZİ BEY DENİLECEK.!”  Eğer denilmiyorsa sıkıntı var demektir. Hiç çalışmamışsın demektir. Baksanıza seçimlerde iktidarı ve muhalefeti, 250-300 Bin oy alan partileri bile ittifaka aldılar. 600 BİN Kastamonulunun başkanını neden direk başkan adayı yapmasınlar ki?

600 BİN Potansiyeli olan bir dernek güçlüyse eğer, o derneğin yani KAS-DER GENEL BAŞKANI; iktidar veya Muhalefet partisinden DİREK ADAY YAPILMALIDIR.

Eğer böyle bir durum olmuyorsa, oluşmamışsa; Vay Kas-Der’in haline, Vay derneğimiz var diye sevinen Kastamonulularımızın haline..

 

DİP NOT: Sahi daha 6 ay önce yapılan seçimlerde İstanbul’da Kastamonulu aday yok diye CHP’ye oy vermeyeceğiz diye açıklamalar yapan Kas-Der ve Başkan Remzi Şen değil miydi ya.!

 

Vesselam

Yorumlar
  1. Adem calis dedi ki:

    oncelikle hayirli olmasini diliyorum her ne kusur hata varsa bu surecte gormiyecem surecin selameti açısından sunuda ifade edeyim benim dusuncem fikrim daha mukenbel ve ekonomik olan bir bir sureci bir vakayı yonetemiyen basiretsizlerin elinde heba olmasi bunun icinde bizzat sahsim olarak bu surecleri fesbukda defalarca yazdim nal toplarsiniz diye simdi nalda kalmadi demirin kilosu arttı onu da bize birakmazlar bunun farkina varamiyan gercekleri goremiyen gerceklerle bagdasmayan soylemleriyle eglemleri bir biriyle tutmayan bir galabe durum burdan bir baskan cikarsa mucize olur supriz olur olursada hayirli bizim bukadar gucumuz varkan bu durumlarda olmak bizi uzuyor yeter ki liderimiz duzgun olsun inandirici olsun istanbul buyuk sehir belediyesini bagımsız girsek kazanacak durumdayiz bunun temelinde inanc yatar oncelikle inanmak gerekir yıllar önce degerli buyumuze sunu soyledim İstanbul buyuk sehir belediyesi adayi ol diye degerli buyukletimize bu konuyu gündeme getirdimde bana ne dediler biliyor musunuz koskoca degerimizi kazanamayacak bir başkanlık icin harcamayalım oysaki bizden baskası olayi oyle gormiyor basbakanlik yapmis olani buyuk sehir adayi yaparken bu basbakanlik yaptı demiyorlar saygılarimla adem calis pirder baskani