enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Azmi ve Mücadeleci Kimliğiyle Tanınan Sendikacı, Milletvekili Hemşehrimiz Sabri Tığlı Kimdir

Kastamonumuzun ilkokul mezunu olmasına rağmen Makine Teknisyenliği, Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanvekilliği, Teksif Federasyonu Kuruculuğu ve Genel Sekreterliği, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Kurucu Üyeliği ve Genel Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Millî Gençlik Teşkilatı Kurucu Üyeliği, Doğduğu ve çok sevdiği ama köy yapılan Abana’nın tekrar ilçe yapılması için verdiği mücadele ile iz bırakan ve 1973- 1977 yıllarında Kastamonu milletvekili de olan Sabri Tığlı kimdir?

Azmi ve Mücadeleci Kimliğiyle Tanınan Sendikacı, Milletvekili Hemşehrimiz Sabri Tığlı Kimdir
13 Şubat 2022 10:33 | Son Güncellenme: 13 Şubat 2022 10:45
A+
A-

Kastamonulu Ünlüler

Sabri Tığlı; 1926 Yılında Kastamonu Abana ilçesinde doğmuştur. lkokulu Abana’da okumuş ve sadece ilkokul mezunudur. Ancak siz ilkokul mezun oluşuna bakmayın. Bugün değme Üniversite bitirenler onun yaptıklarını yapamaz ve mücadelesini veremezler. İlkokul mezunudur bilgisini çıkarın hayatını okuyan hiç kimse onun ilkokul mezunu olduğuna inanmaz.

İşte Sabri Tığlı’nın Hayat mücadelesi

Makine Teknisyenliği, Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanvekilliği, Teksif Federasyonu Kuruculuğu ve Genel Sekreterliği, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Kurucu Üyeliği ve Genel Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Millî Gençlik Teşkilatı Kurucu Üyeliği ve Genel Yönetim Kurulu Üyeliği, Abana’yı Kalkındırma ve Turizm Derneği Genel Başkanlığı, TBMM 4.(XV) ve 5.(XVI) Dönem Kastamonu Milletvekilliği, Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kastamonulu hemşehrlerimiz tarafından yakından tanınan Muhittin Tığlı beyinde babasıdır.

4 Haziran 2013 tarihinde 87 Yaşında İstanbul’da vefat etti. Ertesi gün ikindi namazını müteakiben Ataköy Camiinde kılınan cenaze namazından sonra Abana ilçesine götürülerek 6 Haziran günü aile kabristanlığına defnedilmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.