enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kariyer Önerileri ve İşinizde İlerlemek İçin İpuçları

Yaratıcı endüstride her şey göz açıp kapayıncaya kadar veya bir fare tıklamasıyla değişebilir. Peki, becerilerinizin en son teknolojilere, trendlere ve standartlara ayak uydurmasını nasıl sağlarsınız?

Kariyer Önerileri ve İşinizde İlerlemek İçin İpuçları
4 Nisan 2023 14:50
A+
A-

Aktarılabilir beceriler, işler arasında uyarlanabilen becerilerdir; tek bir role özgü değildirler. Bu becerileri geliştirmek, kariyer seçeneklerinizi büyük ölçüde genişletir çünkü potansiyel işverenler için geniş bir çekiciliği vardır.

İşyerinde kişisel bir marka’ geliştirmek önemlidir. Bu becerileri nasıl kullandığınız ve geliştirdiğiniz, ileride ki potansiyel işverenleri etkileyecek olan şeydir.

1. Her gün yeni bir şeyler öğrenin

Bildiklerinizde daha iyi olmanın yanı sıra, bilmediğiniz şeyleri anlamak da önemlidir. Örneğin, bir web içeriği yazarıysanız ve hesap hizmetlerinin neden daha fazla sosyal içerik için baskı yapmaya devam ettiğini anlamıyorsanız, onlara sorun. Müşterinin ne aradığına dair içeriden bilgi edinin. Bir sonraki turda daha hedefli işler sunmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda gelecekteki müşterilerin ihtiyaçlarını daha iyi anlamanıza da yardımcı olabilir.

2. Düzenli olarak hedefler belirleyin

Kariyerinizi geliştirmek için düzenli olarak küçük, kısa vadeli hedefler belirleyin, böylece profesyonel gelişiminize odaklanabilirsiniz. Başarı için gerekli becerileri ve deneyimi geliştirmek zaman aldığından, kısa vadede ulaşılabilecek hedefler belirlemek önemlidir. İlerlemenizi izlemek ve deneyimlerinizi belgelemek için bir planlayıcı, not defteri veya sanal takvim kullanın.

3. Geri bildirim isteyin

Sektörünüzde deneyim kazandıkça, hem yöneticilerden hem de iş arkadaşlarınızdan geri bildirim isteyin, böylece güçlü yönlerinizi anlayabilir ve nelerin iyileştirilmesi gerektiğine odaklanabilirsiniz. Performans incelemeleri, yöneticinizle profesyonel bir diyalog başlatmak ve kariyerinizi nasıl geliştireceğiniz konusunda doğrudan sorular sormak için harika bir fırsat olabilir. Neleri iyi yaptığınızı ve gelecekte nasıl geliştirebileceğinizi keşfetmek için toplantılardan ve sunumlardan sonra takip soruları sormaktan da yararlanabilirsiniz.

4. Eğitim programlarına katılın

Öğrenmeye, gelişmeye ve yeni kaynaklar ve bilgilerle düzenli olarak etkileşimde bulunmaya devam etmek için sektörünüzle ilgili atölyelere, eğitim programlarına ve topluluk etkinliklerine katılın. Sektörünüzdeki farklı işler hakkında bilgi edinmek için deneyimli bir profesyoneli gözlemleyin veya kariyer tavsiyesi verecek ve olabilecek tüm soruları yanıtlayacak bir akıl hocası arayın.

5. Organize olun

Hedeflerinizi, başarılarınızı ve günlük aktivitelerinizi takip etmek için geçmiş çalışmalarınızı arşivleyerek, düzenli bir program oluşturarak ve profesyonel kariyerinizde gelecek adımları planlayarak organize olun. Bu, uzun vadeli hedeflere odaklanmanıza ve zaman geçtikçe genel ilerlemenizi takip etmenize yardımcı olabilir.

6.Ekip çalışması ve kişilerarası beceriler 

Bu beceriler, gruplara yaptığınız katkı ve ortak bir hedefe ulaşmak için başkalarıyla ilişki kurma ve etkileşimde bulunma şeklinizle ilgilidir.

Çoğu iş rolü, görevler üzerinde başkalarıyla birlikte çalışmanızı gerektirdiğinden, işverenler bu beceriye çok değer verir. İşverenler, yeni bir takıma stressiz geçiş yapacak adaylar arıyor.

Kariyer Önerileri ve İşinizde İlerlemek İçin İpuçları

Kariyer Önerileri ve İşinizde İlerlemek İçin İpuçları

  • Paydaş yönetimi becerileri
  • Krediyi paylaşmak ve sorumluluğu kabul etmek
  • Başkalarının fikirlerine katkıda bulunmak ve onları teşvik etmek
  • Uyum geliştirmek ve diğer görüşlere saygı duymak
  • Müzakere ve başkalarını etkileme
  • İletişimi duruma uyacak şekilde değiştirmek (esneklik)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.