enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kara Kış Kendini Gösterdi: Kastamonu ve İlçeleri için Kar ve Fırtına Uyarısı Yapıldı

Kara Kış Kendini Gösterdi: Kastamonu ve İlçeleri için Kar ve Fırtına Uyarısı Yapıldı
18 Ocak 2022 18:47 | Son Güncellenme: 18 Ocak 2022 21:54
A+
A-

Kastamonu ve ilçeleri için zemheri ayları başladı ve kara kış kendini göstermeye devam ediyor. Kastamonu ve bir çok ilçesinde okullar kar yağışı nedeniyle tatil edilmişti. Yüzlerce köye ise ulaşım tamamen kapandı. Köy hizmetleri ekipleri gece gündüz kapanan yolları açmaya ve hayatı kolaylaştırmaya çaba sarfediyorlar.

Kastamonu ve ilçelerindeki hava durumu için Meteoroloji müdürlüğünden bir uyarı daha geldi.

İşte o flash uyarı

Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yarın sabahtan itibaren yoğun kar yağışı beklendiği, kar kalınlığının 20 santimetrenin üzerine çıkabileceği bilgisi paylaşıldı.


Açıklamada, rüzgarın kıyı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.
Yoğun kar yağışının 19 Ocak Çarşamba akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmininde bulunulan açıklamada, vatandaşların kuvvetli rüzgarla tipi, buzlanma, don, çığ ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi

Kastamonu Taşköprü’de Okullar Yine Tatil Edildi

Taşköprü Kaymakamlığından yapılan açıklamada; “İlçemizde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 19.01.2022 Çarşamba günü 1 gün süreyle tüm okullarda eğitime ara verilmiştir. Özel eğitim ve Rehabilitasyon merkezleri ile kamuda görev yapan engelli ve hamile personellerin 1 gün süre ile idari izinli sayılmasına karar verilmiştir” denildi.

 

Pınarbaşı ilçesinde de Okullar Tatil Edildi

Kastamonu Pınarbaşı kaymakamlığından yapılan açıklamada;

“Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İlçemiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda (Özel eğitim ve özel öğretim kurumları dahil) 19.01.2022 Çarşamba günü yüz yüze eğitim ve öğretime (1) gün süreyle ara verilmiştir. Eğitim öğretime uzaktan eğitim yoluyla devam edilecektir.

Ayrıca engelli ve hamile olan kamu çalışanlarımızın 19.01.2022 tarihinde (1) gün süreyle izinli sayılmasına karar verilmiştir” Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.