enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kar Yağışı Etkili Oluyor

Kar yağışı yurdun doğusunda etkili olmaya başladı. Bugün gün boyunca doğuda kar etkili olacak. Peki İstanbul ve Ankara’ya kar ne zaman yağacak? İşte hava durumu tahminleri…

Kar Yağışı Etkili Oluyor
25 Kasım 2021 14:20 | Son Güncellenme: 25 Kasım 2021 14:28
A+
A-

Kar yağışı yurdun doğusunda gece yarısından itibaren etkili olmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarıların ardından ilk olarak gece yarısı Erzurum’da başlayan kar yağışı, Erzincan, Muş, Ağrı, Kars ve Ardahan ile birlikte İç Anadolu Bölgesi’nde Sivas, Yozgat’ta da etkili oldu. Etkili olan kar yağışı daha çok yüksek kesimlerde kendisini gösterirken şehir merkezlerinde kalınlığı 5 santimi geçti.

Bugün ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre kar yağışlarının Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum, Erzincan, Tunceli’nin kuzeyi ile Sivas’ın yüksek kesimlerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor.

KASTAMONU HAVA DURUMU

Kastamonu hava durumu ise, hafa sonu ve hafta içi yağmurlu olmak üzere perşembe günü karla karışık yağmur bekleniyor.

ANKARA’YA 1 ARALIK ÇARŞAMBA KAR GELİYOR

Kar yağışları yurdun doğusu ile yüksek kesimlerinde devam edeceği belirtilirken Kasım ayının son günü ve 1 Aralık itibariyle Ankara’da etkili olması bekleniyor. 1 Aralık Çarşamba günü Ankara başta olmak üzere Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun tamamında kar yağışları görülecek.

İSTANBUL’A KAR YAĞIŞI NE ZAMAN GELECEK?

İstanbul içinde sevindiri haber radar görüntülerinden geldi. Meteoroloji uzmanlarının kullandığı radar görüntülerine göre 30 Kasım günü İstanbul’un yüksek kesimlerine ufakta olsa karla karışık yağmur bekleniyor.

İstanbul’a asıl kar yağışının ise Aralık ayının ikinci haftası olan 8 Aralık tarihinde gelmesi bekleniyor. 8 Aralık tarihinde İstanbul ile birlikte Marmara Bölgesi’nin doğusunda kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.