enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kamer Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Kamer Sûresi; Mushaftaki sıralamada elli dördüncü, iniş sırasına göre otuz yedinci sûredir. Târık sûresinden sonra, Sâd sûresinden önce Mekke’de nâzil olmuştur.

Kamer Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları
31 Aralık 2022 06:32 | Son Güncellenme: 27 Aralık 2022 17:05
A+
A-

Kamer ne demektir?

Mekke döneminde inmiştir. 55 âyettir. Sûre, adını ilk âyette geçen “el-Kamer” kelimesinden almıştır. Kamer, ay demektir. Sûre de ana fikir olarak, Kur’an’ı yalanlayanlar, çeşitli azap ve helâk örnekleri de verilerek uyarılmaktadır.

Kamer Sûresinin Konusu

Kıyametin yaklaştığı uyarısını takiben müşriklerin inkârcılıktaki inat ve taassupları eleştirilmekte, kıyamet koptuğunda içine düşecekleri perişan hal tasvir edilmekte, ardından hakikatleri yalan saymada ısrarcı davranan geçmiş toplumların başına gelen felâketlerden örnekler verilmekte, suçluların ve takvâ sahiplerinin âhirette karşılaşacakları muameleyle ilgili uyarı ve müjdelere yer verilmektedir.

Kamer Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Faydası, Gizemi ve Sırları

Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Her kim, gün aşırı Kamer sûresini okursa, Allah-u Teâlâ, kıyâmet gününde onun yüzünü dolunay gibi parlak diriltir.” (Beyzâvî)

Kamer sûresini okuyan kimse, korktuğundan emin olur ve korktuğu kimselerin kötülüklerinden kurtulur.

70 defâ okuyan, zâlimin şerrinden kurtulur. Her kim, zor işlerini kolaylaştırmak isterse, Cumâ günü bu sûreyi yazıp, üzerinde taşımalıdır.

“Kamer sûresini gün aşırı okuyan kimseyi Allah kıyamet gününde dolunaya benzer bir yüzle diriltir”
Yorumlar
  1. Suçsuz fatma dedi ki:

    Etkileyici duayı kıyamet korkumu yenmek icin her öğün den sonra okuyorum okuyorum okuyorum okuyorumm içinn aćiliyor bir ferahlık geliyor vücut ısım yükseliyor ateşin çıkıyor korkularınızı yenmek kendinize gelmek icin sizde okuyun suçsuz fatma rumuzda bu arada hocamıza unuttuklarımızı hatırları icin teşekkür ediyorummm hürriyet sana