enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Cuma Sûresinin Gizemi, Faizletleri, Anlamı ve Sırları (Kısmeti Kapalı Olanlar Neden Cuma suresini Okur?)

Cuma suresi; Medine döneminde inmiştir. 11 âyettir. Sûre, adını 9. âyette geçen “elCumu’a” kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca, Hz. Muhammed’in peygamber olarak gönderilişi, Yahudilerin Allah’ın dininden yan çizmeleri ve Cuma namazı ile ilgili bazı hükümler konu edilmektedir.

Cuma Sûresinin Gizemi, Faizletleri, Anlamı ve Sırları (Kısmeti Kapalı Olanlar Neden Cuma suresini Okur?)
13 Eylül 2022 11:14 | Son Güncellenme: 14 Eylül 2022 12:27
A+
A-

Cuma Sûrenin konusu, peygamber göndermenin ilâhî hikmet ve faydaları, vahyin yol gösterici etkinliği ve cuma namazıyla ilgili bazı hükümlerden ibarettir. Sûre, esmâ-i hüsnâdan dört ismin yer aldığı, bundan önce ve sonraki bazı sûrelerin de benzer ifadelerle ilk âyetlerini teşkil eden bir tesbih cümlesiyle başlar. Daha sonra Allah’ın ümmî bir kavim içinden peygamber göndermesinin sebepleri ve dolayısıyla peygamberin görevleri açıklanır. Bu görevler, peygamberlerin Allah’ın âyetlerini insanlara okumaları, onları maddî ve mânevî temizliğe teşvik etmeleri, onlara kitabı ve hikmeti öğretmeleridir.

Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Cum’a sûresini okuyan kişiye, Müslüman şehirlerden bir şehirde Cuma namazına gelen ve gelmeyenlerin sayısınca on sevâb verilir.” (Ebû Suud)

Kim, “Müsebbihật” adı verilen bes sûreyi ki bunlar; İsrâ, Hadîd, Haşr, Saf, Cum’a, Tegâbün, A’lâ sûreleridir okursa Bin ayet Okumuş gibi sevâb kazanır. Resûlullah (s.a.v), uyumadan önce Müsebbihât sûrelerini okurdu. (Ebû Dâvud)

Cum’a sûresini, aralarında dargınlık bulunan karı-kocaların aralarını düzeltmek için, ıslahları niyetine beş defâ okunursa, barışırlar; kin ve nefret duyguları gider, sevgi ve muhabbet gelir.

Kismeti kapalı olanlar, Cum’a sûresini günde 3, 5 veya 7 kere okursa, kısmetleri açılır.

Bu süreyi okumaya devam edenler, şeytan vesveselerinden korunur.

Cum’â sûresinin 4. âyeti bir yere asılırsa, orasi bereketlenir. Allah-u Teâlâ, o yeri her türlü felaketlerden korur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.