enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sindirim sağlığını destekleyen 7 lif açısından zengin gıda

Sindirim sağlığı için yenebilecek lif bakımından zengin besinler…

Sindirim sağlığını destekleyen 7 lif açısından zengin gıda
13 Eylül 2022 10:56 | Son Güncellenme: 13 Eylül 2022 14:11
A+
A-

Lif bakımından zengin besinler bağırsak sağlığı için önemlidir çünkü vücudun sindirim sisteminin daha verimli çalışmasına yardımcı olabilirler. Bağırsakların gıdaları parçalamanın ve besinleri emmenin yanı sıra, zihnimizin ve vücudumuzun ne kadar iyi çalıştığı üzerinde büyük bir etkisi vardır. Araştırmalar, sağlıklı bir bağırsağın bazı hastalıkları bile önleyebileceğini buldu.

İşte lif açısından zengin 7 gıda;

1. YULAF

Bu, her 100 gr’lık kısım için kabaca 10,6 gr içeren çözünür liftir. Hareket halindeyken kahvaltı, yulaf ezmesi veya pürüzsüz karıştırmak ve kreplerinizde un yerine kullanmak için gece yulafları için mükemmeldir.

2. YEŞİL BEZELYE

Ayrıca çözünür bir lif olan yeşil bezelye 100g başına yaklaşık 4.4g içerir.

3. HAŞLANMIŞ FASULYE

Bu çözünür lif, 150 g başına yaklaşık 18.8 g lif içerir. Biraz kırmızı biber tozu, deniz tuzu ve sarımsak ile fırında kızartın veya pürüzsüz bir şekilde karıştırın.

4. ELMA (KABUĞU HALA ÜZERİNDE)

Elmalar, 125g başına yaklaşık 2,9g çözünür lif içerir ve bu da onları hareket halindeyken mükemmel bir atıştırmalık yapar. Her zaman çantanızda bir elma bulundurduğunuzdan emin olun ve bu sizi ani açlık düşüşlerinden kurtarabilir.

5. PORTAKAL

Portakallar, 125g başına ortalama 1.5g çözünür lif içerir. Akşam yemeğinden sonra yemek için mükemmel meyvelerdir. Portakaldaki C vitamini fasulye, soya peyniri ve mercimek gibi gıdalarda bulunan bitki bazlı demirin emilimine yardımcı olabilir.

6. HAVUÇ

125 gr havuçta yaklaşık 3 gr çözünür lif bulunur. Herhangi bir güveye biraz rendelenmiş havuç ekleyin ve lifin yanı sıra çok fazla ekstra lezzet elde edeceksiniz.

7. ARPA

Çözünür lifli haşlanmış arpa, 175g başına yaklaşık 4.4g lif ile salataları daha doyurucu hale getirmek için eklemek için mükemmel bir bileşendir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.