enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Meteorolojiden Uyarı: Eğitim Öğretimin İlk Günü Hava Nasıl Olacak? (Kastamonu Hava Durumu)

Meteorolojiden alınan bilgilere göre; Kastamonu’da okulların açıldığı ilk gün gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Meteorolojiden Uyarı: Eğitim Öğretimin İlk Günü Hava Nasıl Olacak? (Kastamonu Hava Durumu)
12 Eylül 2022 07:38
A+
A-

Meteoroloji tek tek açıkladı: 17 il için sarı kodlu uyarı

Eylül ayına girilmesiyle birlikte hava sıcaklıkları da düştü. Vatandaşlar yeniden sıcak havanın hakim olup olmayacağını merak ederken, Meteoroloji’den önemli bir haber geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü aralarında İstanbul’un da olduğu 17 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya dair hava durumu tahminlerini yayınladı. Eylül ayı ile sıcaklıkların düştüğü ülkemizde Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11 il için sel ve su baskını uyarısında bulundu.

KASTAMONU VE 16 İL İÇİN SARI KODLU UYARI YAPILDI

Kastamonu başta olmak üzere İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Barın, Karabük, Çankırı, ve Sinop için sarı kodlu uyarıda bulunuldu. Meteoroloji yarın kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli yağışların beklendiğini açıkladı.

 

“ULAŞIMDA BUGÜN AKSAMALAR YAŞANABİLİR”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamanın tamamında ise şu ifadelere yer verildi: “12.09.2022 Pazartesi günü Batı Karsdeniz ve Marmara Bölgesi’nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden itibaren (03:00 TSİ) Trakya’da (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ), sabah saatlerinden itibaren kuzeyinde ve doğusunda (İstanbul’un kuzey kesimleriyle Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve Bursa çevreleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Trakya’da öğle saatlerinden sonra, doğu kesimlerde akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Meteorolojiden yapılan uyarıya göre; Kastamonu ve Sinop çevreleri, Gök gürültülü sağanak yağışlar sebebi ile ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir denildi.

PAZARTESİ GÜNÜNÜN SAAT SAAT HAVA DURUMU TAHMİNİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.