enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

KASTAMONU’DAN DÜNYA LİDERLİĞİNE KOŞAN BİR MARKA : SİLTER ÜTÜ

Her geçen gün, güçlü adımlarla büyüyen Silter firması, ilk olarak “SİLTER” markasıyla hazır giyim sektöründe yönelik ütüleme ihtiyacını gideren üretim yaparak yola çıkmış ve bu alanda dünya markası haline gelmiştir. Bugün Silter, teknoloji ve tasarım geliştirme yetkinliğine dayalı çeşitlendirilmiş ürün gamı ile 82 ülkeye ihracat yapmaktadır.

KASTAMONU’DAN DÜNYA LİDERLİĞİNE KOŞAN BİR MARKA : SİLTER ÜTÜ
14 Kasım 2021 12:21 | Son Güncellenme: 14 Kasım 2021 12:28
A+
A-

Kastamonu’lu Markalar

SİLTER ŞİRKETLER GRUBU

Silter Şirketler Grup Firması, dünya standardındaki üretim anlayışı, yenilikçi, kaliteli ve geniş ürün yelpazesi ve farklı sektörlere yönelik üretim kabiliyeti ile sadece ülkemizde değil, küresel pazarda da kendini ispatlamış bir firmadır. Her geçen gün, güçlü adımlarla büyüyen firmamız, ilk olarak “SİLTER” markasıyla hazır giyim sektöründe yönelik ütüleme ihtiyacını gideren üretim yaparak yola çıkmış ve bu alanda dünya markası haline gelmiştir. Bugün Silter, teknoloji ve tasarım geliştirme yetkinliğine dayalı çeşitlendirilmiş ürün gamı ile 82 ülkeye ihracat yapmaktadır.


Yerli üretime verdiği önem, sağladığı istihdam ve yaptığı ihracat ile ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Silter, ülkemizin hazır giyim imalatı sektöründe %85’in üzerinde kullanım oranı olan lider bir markadır. 25.000 m² kapalı üretim alanı, teknoloji ve AR-GE yatırımları, 25 fayda model/patentli ürünü, 76 tasarım tescilli ürünü, 55 marka tescili, ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi ve muhtelif kalite belgeleri bulunan 200 üzerinde ürün çeşitliliği ile bu ülkeye katkı sağlamaya devam etmektedir.

SİLTER ŞİRKETLER GRUBUNUN DÜNYA MARKALARI

Gazzella

Silter grubunun ev ürünleri markasıdır.
Türkiye’nin ilk yerli tasarım ve üretimi olan ev tipi kazanlı ütü markasıdır.
TSE, TÜV, CE gibi uluslararası kalite onaylı ürünler üretmektedir.

Siltronics

İlk olarak “SİLTER’in” imalat aşamasında ihtiyaç duyduğu mekanik ve elektronik makinaları üretmiştir.
Siltronics; savunma sanayinden otomotive, beyaz eşyadan tekstile, ilaçtan gıda sektörüne kadar çok geniş bir yelpazede üretim yapan firmalara çözüm ortaklığı yapmaktadır.
Endüstriyel imalat sanayinde ihtiyaç duyulan Dozajlama Sistemlerini “DOSER” alt markası ile üretmektedir.

AR-GE – Inovasyon – Kaizen

Ar-Ge ve Inovasyon yerleşkesi,
Liyakatlı mühendislerden oluşan tecrübeli Ar-Ge kadrosu,
Sürekli büyüyen Ar-Ge yatırımları,
Kaizen üretim anlayışı ile sürekli iyiye ve kaliteye doğru adım atılmaktadır.

Dış Ticaret

82 ülkeye ihracat
İhracatta sektör lideri
Üretiminin %50’sini ihraç etmektedir.

Silter Ütü Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Yeniad Genel Başkan Yardımcısı Kastamonu’lu Hemşehrimiz Muzaffer Serenli Beyin mesajı

Saygıdeğer Arkadaşlarım,

1983 yılında değerli ortaklarım Sayın Ramazan AKTAŞ ve Sayın Şeref ÇEMENYEMEZ ile birlikte çıktığımız yolculuktaki ortak gayemiz, ekmek paramızı kazanırken milletimize ve ülkemize faydalı olacak bir şirket ve çalışma ortamını da ihdas edebilmekti.

Bugün geriye dönüp Silter’in katettiği uzun yola şöyle bir baktığımda; bulunduğu sektörlerde öncülük eden, pazarı sürekli ileri taşıyıp peşinden sürükleyen, patentleri, faydalı modelleri, yenilikleri ve inovatif imalat metodolojisiyle üretiminin yarısını ihraç edip ülkesine döviz kazandıran onlarca markayı, değişen dünyada yaşanılan çetin mücadeleleri ve zorlu merhaleleri gözümün önüne birer birer getirdiğimde Allah’a mütemadiyen şükretmekten kendimi alamıyorum.

 

Bir firmayı ayakta tutan nedir sorusunu kendime sorduğumda, hep aynı cevap aklıma gelmiştir:

Sadık müşteriler, Sadık çalışanlar ve Sadık tedarikçileridir.

Yani klasik 3S formülü.

Yeterli mi?

Hayatta kalmak için, belki evet!

Peki ya yetinmeyip, bulunduğun sektöre ve ülkene daha da faydalı olmak istiyorsan?

İşte o zaman sana verilenleri, fazlasıyla sektöre geri döndürmelisin.

Nasıl mı?

Her gün bir önceki günden daha yenisini, daha kalitelisini, daha kullanıcı dostu olanını, daha çevre dostu olanını üretmeye çalış!

Yani sen de müşterine sadık ol!

Bencil olma! Çalışanına saygı duy ve onu önemse ve onunla adil bir şekilde paylaşarak sen de çalışanına sadık ol!

Tedarikçilerinle yol ve hayal arkadaşı ol! Onların lokomotifi ol ve nereye gidersen onları da peşinden sürükle! Sen büyürken, onları da büyüt! Yani sen de tedarikçine sadık ol.

Sana verilenleri sadakatle paylaşmak, sana paylaşılacak yepyeni ufuklar, hayaller ve ulaşılacak yeni hedefler sunacaktır. Bu biteviye devam eden sürdürülebilir paylaşım döngüsü, maddi tüm değerlerin ötesinde, bir iş insanının sahip olabileceği başarı ve iş tatmininin şahikasını oluşturur.

 

Benimle bu hissiyatı paylaşarak omuzdaşlık eden başta çok değerli ortaklarım Ramazan AKTAŞ Bey’e ve Şeref ÇEMENYEMEZ Bey’e, sonrasında en büyük özvarlıklarımız olan kıymetli çalışanlarımıza, yol arkadaşlarımız tedarikçilerimize ve velinimetimiz müşterilerimize sonsuz teşekkür ederim.

Kaynak: www.silter.com.tr

Yorumlar
  1. Hulusi Özbek dedi ki:

    Başta kiymetli hemsehrimiz Muzaffer bey ve ortaklarını tebrik ediyor bu gurur verici yukselislerinin devamını diler memleketimize .ülkemize uretimde ve istihdamda ornek olmasını diliyorum hayırlı olsun