enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kalp Dostu Narın Faydaları Nelerdir? Narın Özellikleri Nelerdir?

Narda en çok hangi vitamin var? Narın neresi faydalı? Narı nasıl tüketmeliyiz? Narın yan etkileri nedir?
Narı kimler yiyemez? Narın çekirdeği yutulur mu? Narın çekirdeği neye yarar? Narın faydalarını ve özelliklerini Kastamonu Haber ekibimizden İsmail Demir araştırdı.

Kalp Dostu Narın Faydaları Nelerdir? Narın Özellikleri Nelerdir?
26 Aralık 2023 13:26
A+
A-

Narlar lezzetli bir besin kaynağıdır ve bu nedenle sağlık açısından pek çok faydası vardır. Mutfaktaki çok yönlü kullanımlarının yanı sıra, bunları düzenli olarak yemenin en önemli faydalarından bazılarını Kastamonu Haber olarak sizler için derledik.

 

  • Nar antioksidanlarla doludur

Meyveler genellikle zengin antioksidan kaynaklarıdır ve narlar bunun en önemli örneğidir. Narlarda birkaç farklı antioksidan bulunur; C vitamini gibi bazı mikro besin maddeleri, nara canlı rengini veren bir bitki bileşiği olan antosiyaninler gibi antioksidan görevi görür.

  • Nar kalp sağlığını destekler

Bazı besinler işlevlerini destekledikleri organlara benzer. Örneğin ceviz beyin sağlığına faydalıdır ve görünüm olarak insan beynine biraz benzemektedir. Benzer şekilde genel olarak kalbe benzeyen nar da kalp-damar sağlığını destekler.

  • Nar kan şekeri kontrolünü iyileştirebilir

Meyveler nar da dahil olmak üzere doğal olarak oluşan şekerler içerir, ancak narlar kesinlikle düşük şekerli meyvelerin listesini oluşturur. Peki şeker hastaları nar yiyebilir mi? Her şeyden önce doktorunuza danışmak her zaman önemlidir.

 

Fotoğraflar: NP İSTANBUL

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.