enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kadir Gecesi Mübarek Olsun (Kadir Gecesi Mesajları)

Bu Gece Kadir Gecesi; Bütün Ramazan Ayı boyunca oruçlarını tutan biz Müslümanlar, bu gece ki Kadir Gecesi’nde ibadetlerimizi edecek ve Allah’a dua edip yakaracağız. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlı bir gece olduğu için bu gece biz Müslümanlar tarafından adeta iple çekiliyor. Kur’anı Kerim’de Kadir Gecesi için Kadir Suresi var. Ve bu surede Kadir Gecesinin ne anlama geldiği açık ve net olarak açıklanıyor. Kadir gecesi diğer kandil geceleri gibi bir gece veya kandil değildir.

Kadir Gecesi Mübarek Olsun (Kadir Gecesi Mesajları)
5 Nisan 2024 11:00 | Son Güncellenme: 5 Nisan 2024 11:46
A+
A-

Bin aydan daha hayırlı Mübarek Kadir Gecesi için Kastamonu il yöneticileri birer mesaj yayınladılar ve Kadir gecesinin ne kadar önemli bir gece olduğu vurgusu yaptılar.

İşte o Kadir Gecesi Mesajları…

Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın Kadir Gecesi Mesajı

Kadir Gecesi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in dünyaya indirildiği kutlu zaman dilimidir. Hz.Peygamber’in risaletinin kanıtı olarak insanlığın zor zamanında yetişerek umudun nişanesi olmuştur. Onun içindir ki her okunduğunda, her işitildiğinde kalpler huzur bulur; dertler, kederler unutulur.
Hakkı batıldan ayıran, bu hayat yolculuğumuzun ışığı kutsal kitabımız bütün insanlığa kurtuluş vesilesi olarak gönderilmiştir. Dileğimiz herkesin bu vesileden nasibini alarak hak üzere yaşaması ve hayatını ona göre kurgulamasıdır.
Kadir Gecesi aynı zamanda dua, dilek ve istiğfar gecesidir. Kul olmakla şeref duyup Rabbin sonsuz rahmet ve mağfiretine sığınırız. Günahlarımıza tövbe edip, hayırlı ve güzel dileklerde bulunup, bütün insanların bu ve öbür dünyada selamete çıkması için dua ederiz.
Bu gecenin hürmetine Rabbim ülkemizin huzur ve istikrarının devamını, birlik ve beraberliğimizin korunmasını, insanlığın hidayete ermesini nasip etsin. Bilhassa Filistinli kardeşlerimizin ve insanlık dramı yaşayan mağdur milletlerin de acılarının en yakın zamanda son bulmasını bizlere göstersin.
Değerli hemşehrilerimin ve tüm Müslümanların, Kur’ân-ı Kerîm’de, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ni tebrik eder, bu mübarek gecenin feyiz ve bereketinden istifade edebilmemizi dilerim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.