enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kadir Gecesi Mübarek Olsun (Kadir Gecesi Mesajları)

Bu Gece Kadir Gecesi; Bütün Ramazan Ayı boyunca oruçlarını tutan biz Müslümanlar, bu gece ki Kadir Gecesi’nde ibadetlerimizi edecek ve Allah’a dua edip yakaracağız. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlı bir gece olduğu için bu gece biz Müslümanlar tarafından adeta iple çekiliyor. Kur’anı Kerim’de Kadir Gecesi için Kadir Suresi var. Ve bu surede Kadir Gecesinin ne anlama geldiği açık ve net olarak açıklanıyor. Kadir gecesi diğer kandil geceleri gibi bir gece veya kandil değildir.

Kadir Gecesi Mübarek Olsun (Kadir Gecesi Mesajları)
17 Nisan 2023 11:00 | Son Güncellenme: 17 Nisan 2023 11:15
A+
A-

Bin aydan daha hayırlı Mübarek Kadir Gecesi için Kastamonu il yöneticileri birer mesaj yayınladılar ve Kadir gecesinin ne kadar önemli bir gece olduğu vurgusu yaptılar.

İşte o Kadir Gecesi Mesajları…

Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın Kadir Gecesi Mesajı

   “Huzurun rahmetle, merhametin dayanışma ile bütünleştiği ramazan ayında Yüce Allah tarafından ihsan ve ikram edilen Kur’an-ı Kerim, tüm inananlara manevi güzellikler sunmaktadır.

İbadet ve dua ile af ve mağfiret isteyen tüm insanlığa mükafat verileceği müjdelenen kadir gecesi; kendimize, ailemize, toplumumuza karşı sorumluluklarımızın bir kez daha hatırlanmasına ve gönül huzurunun devamına vesile olmaktadır.

Bugün, artık tek yürek olan milletimizin; vatanımızın bütünlüğünü, devletimizin bekasını ve manevi mutluluğun anahtarını gelecek nesillere taşıyacağı gündür.

Ülkemizde yaşanan felakette depremzedelerin yaralarının sarılması, üzüntülerin paylaşılması noktasında milletimizle bütünleşen yardımsever tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Sonsuz bir huzur, istikrar, azim ve inançla en hayırlı yolculuğa açılan bu gecede Ülkemizin, milletimizin, halkımızın ve tüm islam aleminin Kadir Gecesini kutluyorum” dedi.

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu’nun Kadir Gecesi Mesajı

“ Rahmet ve mağfiret kapılarının ardına kadar açık olduğu, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne bir kez daha kavuşmanın huzuru içerisindeyiz. Yaşadığımız asrın felaketinden sonra buruk geçirdiğimiz mübarek Ramazan ayında ellerimizi semaya açarak aziz milletimize gönül ferahlığı niyaz ettik. Ramazan ayının birlik ve beraberlik duygusunu sofralarımızı paylaşarak pekiştirdik. Yaralarımızı hep birlikte sardık, sarmaya devam ediyoruz. Kastamonu’muzda misafir ettiğimiz her bir vatandaşımızı ailemizden sayıyoruz. Deprem felaketinde kaybettiğimiz canlarımıza rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum.

 

Kadir Gecemizin, başta milletimiz olmak üzere tüm Türk-İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tuttuğumuz oruçların ve yaptığımızın ibadetlerin kabul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi

   Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürümüz Cengiz Bahçacıoğlu’nun Kadir Gecesi Mesajı

Mübarek Ramazan ayını uğurlamaya hazırlandığımız bu günlerde, insanı Allah’ü Teâlâ’nın affıyla, insanlığı Kur’an-ı Kerim’in aydınlığıyla buluşturan eşsiz bir geceye ulaşmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bu mukaddes gecenin diğer bütün zamanlardan üstün olmasını sağlayan en önemli vasfı; insana hayatı, kâinatı, Yaradan’ı, varoluşun gayesini ifade eden; hakkı, hakikati, adaleti, erdemi, fazileti, merhameti, bütün insani değerleri ve yeryüzünü güzelleştirecek ilkeleri öğreten; iffetli ve onurlu bir hayatın, adil ve huzurlu bir dünyanın yolunu gösteren, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir hidayet rehberi Kur’an-ı Kerim’in bu gecede inmeye başlamasıdır.

Unutmayalım ki Kadir Gecesi’ni ancak Kur’an’ın kadrini bildiğimiz oranda hakiki anlamda ihya etmiş oluruz. Bu mübarek gecenin sunduğu eşsiz fırsatın şuurunda olup bu gecenin feyiz ve bereketinden manen en iyi biçimde yararlandığımız ölçüde geceyi anlamlı hâle getirebilir; Kur’an’ın barış mesajlarına değer verdiğimiz nispette yeryüzüne huzur, esenlik ve selamet getireceğinin idrakine varabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik eder; bu mübarek gecenin tüm insanlığa barış, huzur ve esenlikler getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.