enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İzlemeniz Gereken En İyi 5 Zombi Dizisi (2023 En İyi Zombi Dizileri Nelerdir?)

İyi bir zombi içeriğini kim sevmez ki? Zombilerin yer aldığı pek çok harika dizi var. Peki sizce en iyi zombi dizisi hangisi?

İzlemeniz Gereken En İyi 5 Zombi Dizisi (2023 En İyi Zombi Dizileri Nelerdir?)
6 Mayıs 2023 15:54
A+
A-

Zombi temalı filmler ve TV şovları, bilim kurgu, gerilim, aksiyon, romantizm, korku ve hatta komedi gibi çok çeşitli türlere ayrılır. Alt türün esnekliği inanılmaz. Yazarlar ve aktörler, yeteneklerini ve yaratıcılıklarını sergileyerek büyüyebilirler.

Son zamanlarda zombi temalı projelere yönelik abartılı ilgiyle, bir tık uzağınızda sonsuz sayıda proje var. Netflix içinde, canınız hangi zevki çekerse çeksin çok sayıda proje mevcuttur. Aksiyon dolu, komedi ya da iyi bir korku olsun, bu, zombi hayranlarının kapsadığı bir akış hizmetidir.

1-) The Walking Dead

Bu ufuk açıcı gösteri, Şerif Rick Grimes’ın komadan uyanıp kıyamet benzeri bir kabusa dönüşmesiyle başlıyor. Zombilerle dolu bu yeni dünyada yollarına çıkan bir grup hayatta kalana liderlik ediyor.

On birinci ve son sezonu yayınlanmakta olan The Walking Dead , sizi uyku saatinizden çok sonra bile uyanık tutacak pek çok heyecana sahip.

2-) Fear the Walking Dead

Fear of the Walking Dead, birkaç The Walking Dead yan ürününden biridir . İlk üç sezon, zombi ayaklanmasının başlangıcındaki bir aileye odaklanıyor. Dizi ilerledikçe hikaye The Walking Dead’deki olaylarla daha doğrudan kesişiyor ve zombi kıyametine daha farklı bir bakış açısı sunuyor.

3-) iZombie

iZombie, beslenme çılgınlığına dönüşen bir partiye katılarak hayatında bir zombi gibi dolaşan Seattle tıp öğrencisi Liv Moore’un etrafında dönüyor. Bir insan olarak geçmeye kararlı olan ve taze bir insan beyni tüketme dürtüsüne karşı koymayı uman Liv, bir adli tabibin ofisinde işe başlar. Adli tabibin ofisine teslim edilen ceset beyinlerini tüketirken zombi olmanın bir avantaj olduğunu yavaş yavaş fark ediyor – beslendiği kişilerin anılarını emerek, polise vakalarda yardımcı olmak için bir medyum kılığına giriyor.

Gizem, komedi ve aşk – benzersiz bir şekilde zombileri bir araya getiren birkaç diziden biri. Hikaye, pek çok farklı unsurun mükemmel bir şekilde bir araya gelmesiyle canlandırıcı ve alt türde yeni bir dönüş yaratıyor.

4-) Reality Z

Reality Z , bu sefer Rio de Janeiro’da geçen, zombi temasını kullanan başka bir dizidir. Modern zombi hikayelerinin mucidi George Romero’nun toplumsal eleştiri konusundaki ustalığını çok az kişi elde edebilir, ancak Reality Z’nin durumunda, başarısızlığı neredeyse aydınlatıcıdır. Brezilya’nın başkenti Rio de Janeiro, zombi istilasına uğrar ve hikaye böylelikle başlamış olur.

Black Mirror’dan Charlie Brooker tarafından yaratılan orijinal dizi gibi , Reality Z de bir realite şov programında zombi kıyametinden kurtulanların hikayesini anlatıyor.

5-)Black Summer

Z-Nation serisinin bir öncesi olarak hareket eden Black Summer, diğer pek çok dizide tasvir edilen kıyamet sonrası çorak araziden ziyade insanlığın düşüş günlerine çok daha yakın olan, insanlığın çöküşüne ilginç bir yaklaşım sunuyor. Bazı tuhaf stilistik seçimlere ve bazı sorgulanabilir karakter mantığına rağmen, Kara Yaz, zeki, hızlı zombiler ve sezonun çoğunu saran son derece gergin bir atmosfer ile baştan sona tutarlı bir tehlikeyi sürdürüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.