enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İşte İstanbul’daki Kastamonuluların Ayak Sesleri (Kastamonulular Tek Yürek)

İstanbul’da yaşayan Kastamonuluların “İstanbul’da temsildeki yerimiz” adlı çalıştay toplantısında önemli kararlar alınarak tek yürek ve birlik mesajı verildi.

İşte İstanbul’daki Kastamonuluların Ayak Sesleri (Kastamonulular Tek Yürek)
12 Aralık 2022 20:51
A+
A-

Kastamonu Haber

İstanbul’da bulunan Kastamonulular çok önemli bir çalıştaya imza attılar. Yoğun katılımın olduğu çalıştay Üsküdar Bağlarbaşı Kültür merkezinde gerçekleşti. Çalıştaya tüm derneklerden, tüm siyasiler partililer, işadamları ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

Çalıştaya katılıp söz alanlar İstanbul’da 600 bin Kastamonulunun birlikte hareket edebilmesi için ve sıkıntı çekilen, eksik kalınan alanlardan nasıl projeler geliştirebiliriz ve birlikte hareket edebiliriz noktasında istişare ederek düşünce ve fikirlerini aktardılar.

Çalıştay adına söz alan Cemal Şenol tespit edilen eksikliklerin anekdotlarını katılımcılara sinevizyondan aktardı. Toplantıda katımcılara mikrofon uzatarak konuşma fırsatı verildi. Konuşmacıların önerileri ve tavsiyeleri  kayıt altına alındı. Konuşma yapan her konuşmacı bu tür istişare toplantılarının sürekli olarak yapılmasını önerirken, geç kalınmış bir çalıştay olduğunu dile getirdi.

Toplantıya sivil toplum başkan ve yöneticileri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, iş dünyası ve halkın ilgisi hafta içi olmasına rağmen yoğundu. İlki birinci bölgede yapılan toplantının ikinci bölge ve üçüncü bölgede yapılmasına dair talepler fazlaydı. Bu toplantıyla 569 bin sessiz çoğunluğun ortak sesi dile getirildi.

Kastamonulular İstanbul da temsilde Adalet istiyor. Siyasi partilerin temsil noktasında icraata geçilmesi istenildi. Ortak ses yeter artık, yeter artık diye çığlığa dönüştü. Bu tür çalıştayların farklı farklı bölgelerde yapılmasıyla Kastamonu halkının bilinçli ve sorgulayan seçmen profiline geçilmesi

sağlanacak.

Çalıştayın sonuç bildirgesini merak edenler açısından ise ikinci ve üçüncü toplantı sonrası kamuoyu ile paylaşılacağı bilgisi verildi.

İlk kez yapılan Çalıştay Kastamonulular arasında büyük ilgi gördü.

Peki İstanbul’daki Kastamonuluların Öne Çıkan Talepleri Neler?

1-Kastamonulular İstanbul’da Temsilde Adalet İstiyor.

2- 600 Bin Kastamonulu Birlikte Hareket Etmek İstiyor.

Yorumlar
  1. Hasan Erdoğan dedi ki:

    94 den beri İstanbul dayım. Gazt yazar Kastamonur@gmail.com ve ticaretle uğraştım.ve Kastamonu lular bir olsun diye yazdım Konuştum. Yoruldum…Yaş 66 kemalde. Arayan soran davet eden yok. Setde doğru Davut luk var….