enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İstanbullular Müjde! İstanbul’a kar geliyor, İşte tarihi…

Kurak geçen 2023 yılının ardından gözler kar yağışına çevrildi. Kış mevsiminin ikinci ayında Prof. Dr. Orhan Şen kar müjdesi verdi

İstanbullular Müjde! İstanbul’a kar geliyor, İşte tarihi…
2 Ocak 2024 14:57
A+
A-

023 yılı, Türkiye genelinde kurak bir yıl olarak geçti. Bu durum, barajların doluluk oranlarını da olumsuz etkiledi. 2023’ün Kasım ve Aralık aylarında gelen sağanak yağışlar, barajları bir nebze doldurdu. Ancak beklenen kar yağışı Aralık ayında gelmeyince, barajlardaki doluluk oranı istenilen düzeylere ulaşamadı.

İSTANBUL’A KAR MÜJDESİ

Prof. Dr. Orhan Şen, yeni yılın ilk gününde İstanbullulara sevindirici bir haber verdi. Bir televizyon kanalındaki konuşmasında, İstanbul’u bekleyen soğuk hava dalgasıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Prof. Orhan Şen, 10-11 Ocak tarihlerinde İstanbul’u etkisi altına alacak olan soğuk hava dalgasını duyurarak, bu dalganın beraberinde kar yağışını getireceğini ifade etti. Çarşamba günü, şehrin beyaz bir örtüyle kaplanabileceği uyarısında bulunan Şen, sıcaklıkların 5 derecenin altına düşeceğini belirtti.

“Kış kışlığını yapacak. Ocak, şubat aylarında kış yaşanacak. 2023’ün en sıcak yıl olması ile ilgisi yok. Öyle bir kış yapacak ki o sıcak havaları unutabiliriz. 2 sene öncesi gibi bir kar yağışı da olabilir. Şiddetini ve miktarını ilerleyen günlerde bildireceğiz. 3-4 gün sürecek soğuk hava dalgası olacak.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.