enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

2024 Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak?

Asgari ücret zammının ardından bedelli askerlik ücretlerinde de artış yaşandı. Bedelli askerlik ne kadar olacak? İşte bedelli askerlik ücretlerinde olması beklenen zam oranı..

2024 Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak?
2 Ocak 2024 14:52
A+
A-

Yeni yılın başlamasıyla birlikte birçok alanda zam yaşanırken, asgari ücretin belirlenen zam oranıyla birlikte askerlik için hazırlık yapan adaylar gözlerini bedelli askerlik fiyatlarına çevirdi. 2024 yılında bedelli askerlik ücretlerinin ne kadar artacağı merak konusu olurken, fiyatların yükseleceği bilgisi paylaşıldı.

ZAM ORANI KABACA YÜZDE 50 CİVARI Milyonlarca vatandaş, TÜİK’in 3 Ocak tarihinde açıklayacağı enflasyon rakamlarını bekliyor. Yayınlanacak olan rapor doğrultusunda birçok alana yaklaşık olarak yüzde 50 oranında zam yapılması bekleniyor.

Milliyet’in haberine göre, Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, bedelli askerlik zammıyla ilgili açıklamalarda bulundu:

“Bedelli askerlik ücreti, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın memur maaş katsayısı üzerinden 2024 ilk yarıyılı için yayınlanacak katsayılar doğrultusunda değerlendirilmektedir. Bununla beraber yapılan hesaplamalar doğrultusunda enflasyon verileri ve memurlarımızda bulunan toplu sözleşme ile karma olarak hesaplanmaktadır. Buradaki zam oranını kabaca %50 olarak değerlendirmek mümkündür.”

BEDELLİ ÜCRETLERİ TAHMİNİ

2023 yılında 122.351,04 TL olarak belirlenen bedelli askerlik fiyatı 2024 yılında tahminen yüzde 50 oranında gerçekleşecek bir yükselişle 183.526,56 TL olması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.