İstanbul’daki Anadolu Güçleniyor: Kastamonulu Milli Görüşçüler Cevizlibağ’da Buluştu
Kastamonulu Milli Görüşçüler, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda yoğun katılımla toplandı. Yeni başkan Burhan Öz olurken, “İstanbul’daki Anadolu” projesi ve teşkilat çalışmaları masaya yatırıldı.

1990 yılından bu yana İstanbul’da teşkilatlanan Kastamonulu Milli Görüşçüler, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda geniş katılımla bir araya geldi. Toplantıda teşkilat yapısının güçlendirilmesi, üye çalışmaları ve Kastamonu-İstanbul hattında koordinasyonun artırılması ele alındı.
Teşkilat Yapısı ve İletişim Masaya Yatırıldı
1990 yılından bu yana İstanbul’da yapılanan Kastamonulu Milli Görüşçüler, Cevizlibağ’da bulunan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda Kastamonu il ve ilçelerinin teşkilat yapısını güçlendirmeye yönelik kapsamlı bir yol haritası çizildi. İlçeler bazında isim envanteri oluşturulması, Kastamonu ile daha güçlü ve sürekli iletişim kurulması, İstanbul’daki Kastamonulu üyelerin çalışmalara aktif katılımının artırılması gibi başlıklar öne çıktı.

Üye Çalışmaları ve Aidat Sistemi
Toplantının önemli gündem maddelerinden biri de üye çalışmaları oldu. İstanbul’da yaşayan Kastamonulu hemşehrilerle temasların artırılması, saha çalışmalarına destek verilmesi ve Kastamonu genelinde düzenli bir aidat sistemi oluşturulması konusunda istişareler yapıldı. Ayrıca üniversiteye giden gençlerin AGD (Anadolu Gençlik Derneği) çalışmalarına yönlendirilmesi ve isimlerin ilgili birimlere iletilmesi hususu ele alındı.

Geniş Katılımlı İstişare
Toplantıya; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, Maltepe İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız, Kastamonu İl Başkanı Kadir Yalçın, İl Müfettişi Yüksel Canpulat, İl Sorumlusu Hulusi Özbek, İl Teşkilat Başkanı Nihat Yazıcıoğlu, İl Sosyal İşler Başkanı Burhan Öz, İl Tanıtım Başkanı Tahir Ardıç, AGD-MGV İl Başkanı Ahmet Fazıl Gülenç, ODİN-BİR-DER İl Başkanı Ahmet Hızlı ve İstanbul il ve ilçelerinde görev yapan çok sayıda Kastamonulu Milli Görüşçü katıldı.
Yeni Başkan Burhan Öz Oldu
Toplantıda önemli bir görev değişimi de gerçekleşti. İstanbul’daki Kastamonulu Milli Görüşçülerin başkanlığını yürüten Avukat Abdurrahman Topçu’ya bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür edildi. Yapılan istişarelerin ardından, bir dönem Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı da yapan İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Öz, yeni başkan olarak açıklandı.

“İstanbul’daki Anadolu” Vurgusu
Toplantıda söz alan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, Kastamonu İl Başkanı Kadir Yalçın ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, yaptıkları konuşmalarda “İstanbul’daki Anadolu” projesinin önemine dikkat çekti. Hemşehrilik bağlarının güçlendirilmesi, yerelden genele uzanan teşkilat dayanışmasının artırılması ve İstanbul’da yaşayan Anadolu insanının bir arada hareket etmesinin siyasal ve toplumsal değeri vurgulandı.

İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya’dan Birlik Mesajı
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“İstanbul teşkilatlarımızda görev yapan Kastamonulu teşkilat mensuplarımızla, Kastamonu İl Başkanımız Sayın Kadir Yalçın ile birlikte bir araya geldik. ‘İstanbul’daki Anadolu’ projemiz kapsamında değerlendirmelerde bulunduk. Katılan ve Kastamonu için katkı veren herkese teşekkür eder, toplantının hayırlara vesile olmasını dilerim.”
Toplantı, karşılıklı görüş alışverişleri ve gelecek dönem çalışmaları için belirlenen hedeflerle sona erdi. Kastamonu Haber ekibimizden Ertuğrul Köse’nin edindiği bilgilere göre, önümüzdeki süreçte İstanbul-Kastamonu hattında daha sık ve planlı buluşmaların yapılması hedefleniyor.