enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Isınan iPhone nasıl soğutulur – Faydalı ipuçları

Sıcak havalarda akıllı telefonlar sapıtabiliyor. Peki ısınan iPhone nasıl soğutulur? İşte basit ipcuçlarıı…

Isınan iPhone nasıl soğutulur – Faydalı ipuçları
27 Temmuz 2022 12:01 | Son Güncellenme: 27 Temmuz 2022 11:01
A+
A-

Akıllı telefonlar çok ısındığında yaramazlık yapmaya başlarlar ve uzun süreli hasar görebilirler. Telefonların patladığı ve hatta alevler içinde kaldığı birkaç vaka bile olmuştur, ancak bu durumlarda ısı genellikle sorunun altında yatan nedenden ziyade (örneğin, arızalı bir pilin) ​​belirtisidir.

iPhone’unuzun patlaması pek olası değildir, ancak aşırı ısınma sorunlarını ele almak şimdi size biraz huzur verecek ve sorunsuz çalışmasına yardımcı olacaktır.

Bu yazıda, ülkemizde bu yaz yeni sıcak hava dalgaları beklendiğinden, sıcak bir iPhone’u soğutmak için bazı basit ipuçları sunuyoruz:

ISINAN iPHONE’U SOĞUTMANIN BASİT İPUÇLARI

  • Koruyucu kılıfı çıkarın. Ekstra bir yalıtım katmanı, telefonunuzun soğumasını zorlaştırır. Alternatif olarak ve daha özel çözümler için iPhone soğutma kılıfları ve termal telefon kılıfları mevcuttur. Isı menfezleri olan bir durum düşünün.
  • Telefonunuzu, sıcaklığın hızla yükselebileceği güneşte bir arabada bırakmayın. iPhone’unuzu yanınıza alın.
  • Doğrudan güneş ışığından tamamen kaçının – özellikle çok sıcak bir yerdeyseniz. Güçlü güneş ışığı alan bir yerde tatildeyseniz iPhone’unuzu bir çantada veya gölgede tutun. Mümkünse telefonu kullanmaktan kaçının.
  • Oyunlardan kaçının. Oyunlar ve özellikle gelişmiş grafikler işlemciye baskı uygulayarak cihazı ısıtır. AR uygulamaları ayrıca özellikle zorlu olabilir ve iPhone cihazınızı ısıtabilir.
  • Ek bir ısı kaynağı sağladığı için Bluetooth’u kullanmayı bırakın. Bluetooth’u Kontrol Merkezi’nden kapatabilirsiniz: Ana Ekran düğmesi olmayan bir iPhone’da sağ üstten aşağı kaydırın ve Bluetooth simgesine dokunun. (iPhone’unuzda bir Ana Sayfa düğmesi varsa, alttan yukarı kaydırın).
  • Konum Servislerini kapatın. GPS ısı üretebilir. Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri’ni kullanarak kapatın.
  • GPS’den bahsetmişken, yol tarifleri için de Haritalar’ı kullanmaktan kaçının.
  • Daha serin bir yere gelene kadar veya iPhone soğuma şansı bulana kadar iPhone’unuzu şarj etmekten kaçının. Şarj etmek cihazı ısıtır.
  • Uçak modunu açın. Bu, GPS, Bluetooth, Wi-Fi ve mobil verileri kapatır. Kontrol Merkezindedir: uçak simgesine dokunun.
  • iPhone’unuzu soğutmak için, aracınızın havalandırma deliklerinin önündeki bir araç montajına takın.

Mevcut tüm iPhone’lar, 0 ila 35º C (32 ve 95º F) arasındaki ortam sıcaklıklarında çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Bu, cihazın kendisinin değil, cihazın etrafındaki havanın sıcaklığının, hava durumuna bakarken dikkat etmeniz gereken sayılar hakkında size bir fikir verdiği anlamına gelir.

Daha ayrıntılı olarak, Apple şunları belirtir:

iPhone çok ısındığında, iPhone’un “kullanmadan önce soğuması gerektiğine” dair bir uyarı mesajı gösterecektir. Normalde bu, siyah bir arka planda görünecektir, ancak navigasyon kullanıyorsanız, bir bindirme bildirimi olarak görünecektir.

Cihazınızı olabildiğince çabuk kullanmaya devam etmek için kapatın, daha serin bir ortama taşıyın ve soğuması için bir şans verin.

Isınan iPhone nasıl soğutulur - Faydalı ipuçları

Isınan iPhone nasıl soğutulur – Faydalı ipuçları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.