enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İncir uyutması veya incir uyuşturması Nasıl Yapılır (İncir Tatlısı)

İncir uyuşturması, incir, süt ve şekerden yapılır. İncirler, küçücük parçalar halinde doğranır, bir tepsi içerisinde üzerine toz şekeri karıştırılarak tahta kaşığın tersiyle iyice ezilir. Bu arada süt ocakta kaynamaktadır. Ezilen incirlerin üzerine bir miktar süt konulur ve tekrar karıştırılır.

İncir uyutması  veya incir uyuşturması Nasıl Yapılır (İncir Tatlısı)
28 Aralık 2021 20:05 | Son Güncellenme: 29 Aralık 2021 14:55
A+
A-

Yöresel Lezzetler

İncir tatlısı veya diğer adıyla incir uyuşması nasıl yapılır? Tadı nasıldır?

İncir uyuşturması çocukluğumuzda hoşaf, pekmez, komposto, tahin helva, ve arada yapılan kek yediğimiz, gördüğümüz tatlı lezzetlerimizdendi.

İncir uyuşması arada sırada da yapılsa yemeye doyamazdık.

İncir uyuşması için hangi malzemeler gerekiyor?

Yarım kğ. İncir ama incirin kaliteli olması gerekir.

1 litre yağlı süt

1 su bardağı Şeker

İncirler küp küp doğranır. 1 litre süt ocakta kaynatılır. Kaynayan süt ılıyana kadar bekletilir. Burada çok soğumamasına dikkat edilir. Doğranmış incire bir bardak şeker katılıp karıştırılır. Daha sonra süt küp küp doğranmış incirlerin üzerine dökülür. İncir, şeker ve süt bir süre ezilerek iyice karıştırılır. Kahverengi bir renk oluşmaya başlayacaktır. Süt, incir ve şeker kıvama gelinceye kadar karıştırıldıktan sonra kapağı ile kapatılıp tıpkı süte çalınan mayadan sonra olduğu gibi bir sofra bezine 2-3 kat olarak sarılır. 3-4 saat bekleyen incir uyuşması koyulaşınca yani yoğurt gibi olunca servise hazır demektir. Bazen sütten bazen incirden incir uyuşması tam kıvamda tutmamış olabiliyor.
Ama yine de yiyebilirsiniz. Lezzeti çok güzel olur.

Afiyet olsun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.