enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İlk evini alacaklara büyük destek! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı!

Ev sahibi olma hayali kuran milyonlarca vatandaş için umut verici bir proje yolda! İlk ev sahibi olacaklara yönelik müjdeli haberi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu.

İlk evini alacaklara büyük destek! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı!
17 Ocak 2024 09:11
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut sahibi olmayan vatandaşlar ve ilk ev sahibi olacaklar için sevindirici bir müjdeyi paylaştı. Yapılan açıklamada, ev sahibi olmak isteyenlere yönelik düşük faizli kredi fırsatlarını içeren destek paketinin detaylarını duyurdu.

İLK EVİM PROJESİ

İlk Evim projesi, uzun vadeli ve düşük faizli kredi fırsatları sunarak ev sahibi olma hayali kuran vatandaşları bekliyor. Bu yeni projenin detayları, Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından yönetiliyor.

BDDK’nın aldığı karar doğrultusunda, konut almak isteyen vatandaşlara kredi sınırı getirilecek. Başka bir konut tapusuna sahip olan vatandaşlar, ikinci bir ev almak istediklerinde evin değerinin yüzde 90’ı değil, yüzde 22.5’i kadar kredi kullanabilecekler. İlk ev sahibi olacak vatandaşlar ise Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında yüzde 1.20 faizli konut kredisi kullanma imkanına sahip olacaklar.

KONUT ARZINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz “Bu kapsamda katılım Finans ve kalkınma bankacılığı konuları gündeme geldi. Buralarda etkili şekilde yine iyi projelere destek olan, parası olana değil bir sistemi nasıl geliştiririz bunlar konuşuldu. Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk.” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.