enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“İklim Vizyonu: Geleceğe Yönelik Politikalar” (Kastamonu Teknokent)

Erasmus+ Gençlik Katılımı Faaliyeti (KA154-YOU) faaliyeti kapsamında Kastamonu Üniversitesi akademisyenlerinden Öğr. Gör. Berkan Güngör’ün yürütücülüğünü yaptığı “İklim Vizyonu: Geleceğe Yönelik Politikalar” isimli proje Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından azami 53.524,00 Avro hibe ile desteklenmeye hak kazandı.

“İklim Vizyonu: Geleceğe Yönelik Politikalar” (Kastamonu Teknokent)
8 Nisan 2024 11:58
A+
A-

Kastamonu Teknokent’in Ortak Olduğu Avrupa Birliği Projesi Kabul Edildi

Kastamonu Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Kastamonu Teknokent ve Cide Yerel Eylem Grubu Derneği ile ortaklaşa yürütülecek olan proje 2024 Mayıs ayında başlayacak olup 12 ay sürecek.

2023 yılı teklif çağrısı döneminde sunulan “İklim Vizyonu: Geleceğe Yönelik Politikalar” başlıklı projenin yürütücülüğünü Girişim Vadisi Kuluçka Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Berkan Güngör yapacak olup, projede rektör yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük ve Genel Müdür Prof. Dr. Kasım Yenigün, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Tekin, Bilgi İşlem Daire Başkanı Öğr. Gör. Ahmet Tabanlıoğlu, Patent Destek Ofisi Koordinatörümüz Öğr. Gör. Mehmet Fırat Olgun, Proje Destek Ofisi Koordinatör Öğr. Gör. Kazım Yasin Özbey, Teknokent Akademi Koordinatör Öğr. Gör. Zuhal Arife Küçük; Kastamonu Valiliğinden İl Sosyal Etüt Proje Müdür V. Dr. Suat Tüfekci; Cide Yerel Eylem Grubu Derneği’nden Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kaptan ve Yerel Kalkınma Uzmanı Gülcan Kalay araştırmacı olarak yer alıyor.

Proje kapsamında Türkiye’nin her coğrafi bölgesinden iklim değişikliğine bağlı afetlerinden en çok etkilenen illerinden 60 lisans ve lisansüstü öğrencisi Kastamonu’ya gelerek 6 günlük eğitim, bir günlük çalıştay ve iki günlük zirve etkinliğini yürütecek. Böylece geleceğin mimarı olan gençlerimizin iklim değişikliği konusundaki bilinç düzeyleri ve farkındalıkları artırılmış olacak. Proje kapsamındaki etkinlikleri tamamlayan genç katılımcılar, proje sonunda kamu yönetim kurumları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve diğer karar alıcılar için bir “İklim vizyonu politika belgesi” üretecek.

Projede katılımcı öğrencilerin yanı sıra ülkemizin çeşitli şehirlerinden politika yapıcılar, karar vericiler, uzmanlar, araştırmacılar, akademisyenler, girişimciler ve diğer ilgili sivil toplum aktörleri de yer alacak.

“Hep Birlikte Daha Yeşil, Daha Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz.”

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bu projenin Üniversitenin sürdürülebilir gelecek, çevre bilinci ve iklim değişikliği ile mücadele konularında uluslararası düzeyde tanınmasına katkı sağlayacağını ve akademik çalışmalarının bu hayati alanlarda ne denli etkili olduğunun bir kez daha kanıtlandığının altını çizdi.

Bu tür projelerle, Üniversitenin akademik ve sosyal sorumluluk alanındaki çalışmalarının önemini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alanda iş birliklerini güçlendirmeye devam edeceğini belirterek, “Hep birlikte daha yeşil, daha sürdürülebilir bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Projede emeği geçen akademisyenlerimizi tebrik eden Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Topal, teşvikleri için Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine şükranlarını sundu. Ayrıca, proje çalışmalarında kurumumuza verdiği desteklerden dolayı Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı’ya da teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.