enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İnsanlık Kaç Kısımdır? “Hal ve Bal Ehli Ne Demektir?

İnsanın doğumundan ölümüne kadar yaşadığı süre ve ömürdür hayat. İnsan bu sınırlı hayatını dünyada geçirir; orada yaratıcısı tarafından sunulan nimetlerden faydalanır. İyi veya kötü işlerle bu hayatını geçirir. Sonunda Allah’ın huzuruna gider. İnsanlar Dünyada kaça ayrılır, veya kaça ayrılması gerekir?

İnsanlık Kaç Kısımdır? “Hal ve Bal Ehli Ne Demektir?

İnsanlık Kaç Kısımdır? “Hal ve Bal Ehli Ne Demektir?

“İNSANLIK 10 KISIMMIŞ…

İnşaallah “Hâl” ve “Bal” ehli olanlardan oluruz, temennilerimle…

“1 – YAL EHLİ: Yeme içme ve harâm normal, menfaat tam tekmil, yalaka, asalak, satın alınmaya müsait hain…

2 – KÂL EHLİ: Sadece lafını eder, vır vır konuşur, geveze…Ama aapmaz, icraatı yoktur, elini taşın altına sokmaz kaçar.

3 – MAL EHLİ: Biriktirmekten zevk alan, rüşvetçi, harîs, yaşama o gözle bakan, ahiret kaygısı olmayan, hesab-kitap o da neymiş? Fakir-fukara görmek istemeyen eline para değdiğinde şarzı dolan, Yahudî tabiatlı muhris. Dünyâda çoğunlukla kendisi o maldan İstifâde edemeyecek.

4 – ŞAL EHLİ: Değer ve kıymetinin giydiklerinden, bindiklerinden, oturduklarından, maaşlarından-üst sınıf rütbe sevdasından alan, marka- gösteriş düşkünü budalalar, elbise giydirilmiş kütükler…

5 – LÂL EHLİ: Ağzı var dili yok sınıfındandır. Bunca zulme rağmen, bunların sesleri çıkmaz, bön bön bakarlar, yahu ağzından bir laf çıksın!, Çıkmaaaaaaaz!..Bir teklif söyle, söylemeeeeeeez!..Bir acâib tip işteeeeeeee!..

6 – DÂLL EHLİ: Haktan sapmış, dalâlet ehli. Bâtıla uymuş. Kalabalıklara uymuş ve uyumuş halk kesimi. İki taraflı okumayan muannid sapkın, at gözlüğü takmış baş belası, hakkı anlat anlatabilirsen!!!.

7- HÂL EHLİ: Ahlâklı, az yer, az konuşur, söylediğini yapar, dertlidir, adamdır. firaset sahibi, anlayışlı, yerine göre davranan, gerektiğinde doğruları söylemekten çekinmeyen şahsiyet..

8 – FÂL EHLİ: Kumarbâz, işi gücü hayal, hayâl peşinde koşan, hayâl aleminde yaşayan, gerçeklerden kaçan, aklının-mantığının herşeye erdiğine inanan, kendini akıllı zanneden zavallı..

9 – BAL EHLİ: İşini iyi, güzel yapan, kimsenin kalbini kırmayan, nazik, kibar davranan, kendini sevdiren…

10 – ZAL EHLİ: Palavracı, yalancı, habbeyi kubbe yapan, ırkçı, kendi milletinin davasını güden, şövenist ideal peşinde koşturan, seni kendinden görmeyen…”

“LÜTFEN, şimdi söyleyin bakalım siz hangi gruptansınız?..

HER GÜNÜMÜZ HAYIR, HER İŞİMİZ KOLAY, HER DUAMIZ KABUL VE HER AMELİMİZ MAKBUL OLSUN…

Selam, sevgi, saygı, sağlık ve DUA ile…

MAK (Mehmet Ali Kırıcı, emekli imam hatip muallimi)”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.