enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Her Yeni Bilgisayar İçin Olması Gereken 5 Uygulama

Yeni bir bilgisayar mı aldınız? İşte yeni bir bilgisayar kurarken ihtiyacınız olan temel uygulamalar…

Her Yeni Bilgisayar İçin Olması Gereken 5 Uygulama
23 Aralık 2022 15:22
A+
A-

İster yeni bir PC satın aldınız, ister Windows’u yeniden kurdunuz, muhtemelen yapacağınız ilk iş uygulama yüklemek olacaktır. Düzinelerce harika Windows programı varken, hangilerinin Windows 10 veya Windows 11 için sahip olunması gereken yazılımlar olduğunu bilmek, yeni bir kurulum kurmayı kolaylaştırır.

Belirli bir sıralama olmaksızın, herkesin hemen yüklemesi gereken Windows için 15 temel uygulamayı ve onlar için bazı alternatifleri inceleyelim.

Bulut Depolama: Google Drive

Yalnızca bir bulut uygulaması hizmeti seçerseniz, içerdiği boş alan miktarı nedeniyle yüklemeniz gereken Google Drive’dır. Google hesabınız genelinde Google Fotoğraflar ve Gmail ile de paylaşılan 15 GB ücretsiz depolama alanı sunar.

Google Drive, her büyük platform için bir uygulama sunar, böylece dosyalarınızı her yere götürebilirsiniz. Masaüstü uygulaması, özel Google Drive klasörüne yerleştirdiğiniz dosyaları senkronize etmenin yanı sıra bilgisayarınızdaki ve harici cihazlarınızdaki klasörleri yedeklemeyi de kolaylaştırır.

Ofis Paketi: LibreOffice

Bir noktada belgelerle, elektronik tablolarla ve sunumlarla çalışmanıza izin veren bir üretkenlik paketine ihtiyacınız olacak. Böyle bir erişim elde etmenin tek yolunun Microsoft Office için ödeme yapmak olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu gerçeklerden uzaktır.

Hiçbir Windows kullanıcısı LibreOffice olmadan gitmemelidir. Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Access ve daha fazlasına alternatifler içeren tamamen ücretsiz ve güçlü bir ofis paketidir. MS Office’ten birkaç küçük estetik farklılığa alıştıktan sonra, LibreOffice ile işinizi uçarak bitireceksiniz.

Güvenlik: Malwarebytes

Windows 10 ve 11, çoğu kullanıcı için yeterince iyi bir antivirüs olan Windows Defender’ı içerir. Ancak, onu desteklemek için ikincil bir güvenlik programını kurulu tutmak akıllıca olacaktır.

Bunun için Malwarebytes’i yenemezsiniz. Ücretsiz sürüm, antivirüs programınızın yakalayamayacağı kötü amaçlı yazılımlara karşı sisteminizi taramanıza olanak tanır. Ve güçlü bir karma güvenlik çözümü için, Malwarebytes Premium’a yükseltme maliyetine değer.

Dosya Sıkıştırma ve Çıkarma: 7-Zip

Windows, basit sıkıştırılmış dosyalar için yerel destek içerir, ancak temel bilgilerin ötesindeki her şey daha güçlü bir araç gerektirir. Bu en heyecan verici yazılım kategorisi olmasa da, karşılaşabileceğiniz her türlü arşivlenmiş dosyayla çalışabilmeniz için bir dosya çıkarıcı yine de olmazsa olmaz bir PC uygulamasıdır.

7-Zip, dosya sıkıştırma ve çıkarma uygulamaları için altın standarttır. Küçüktür ve saniyeler içinde kurulur, kullanımı kolaydır ve kullanmadığınız zamanlarda gözünüzün önünden uzak durur. Gelişmiş özelliklere ihtiyaç duyanlar yine de bunları 7-Zip’te bulacaktır.

Medya Oynatıcı: VLC

YouTube’un her yerde bulunabilmesi sayesinde muhtemelen yerel videoları çok sık izlemiyorsunuzdur. Bununla birlikte, herkes medya dosyalarını yerel olarak oynatmaları gerektiğinde masaüstünde sağlam bir video oynatıcı bulundurmalıdır. Yeni bir bilgisayara hemen indirmeyi düşündüğünüz araçlardan biri olmasa bile bir gün işinize yarayacaktır.

Bu görev için, bir ton özellik barındıran ve akla gelebilecek hemen hemen her video ve ses formatını oynatabilen VLC Media Player’ı medya oynatıcı için oldukça iyi bir alternatiftir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.