enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Güne Zinde ve Mutlu Başlamanın Yolları

Güne zinde başlamak için ne yapmalı? Güne zinde başlamak için ne içmeli? Sabah aç karnına ne içmeli?
Sabahları mutlu uyanmak için ne yapmalı? Sabah kalkınca ilk ne yemeli? Güne enerjik uyanmak için ne yapmalı? Kastamonu Haber ekibimizden İsmail Demir sizler için araştırdı.

Güne Zinde ve Mutlu Başlamanın Yolları
1 Ocak 2024 10:45 | Son Güncellenme: 1 Ocak 2024 12:19
A+
A-

  Güne nasıl başlarsanız gece yeniden yatağa girip uyuyana kadar o gününüz o şekilde geçer. Bu yüzden güne iyi ve mutlu başlamak işiniz ve sosyal hayatınız için çok önemlidir. Kastamonu Haber olarak biz sizlere yardımcı olmayı, sizleri bilgilendirmeyi kendimize borç bildiğimiz için bu konuda da bir araştırma yaptık. İşte güne mutlu başlamak ipuçları…

  • Hemen Telefona Sarılmayın

Uyandığınızda yaptığınız ilk şey akıllı telefonunuzdaki mesajlarınızı veya iş e-postalarınızı kontrol etmekse, kendinize kötülük yapıyorsunuz demektir. Proaktif bir zihniyet yerine hemen tepkisel bir zihniyet geliştiriyorsunuz, bu da güne iç huzur ve kontrolün olduğu bir yer yerine savunma halinde başlamanıza neden olacak. Bu yüzden bundan kaçının.

  • Ayurveda Tekniğini Uygulayın

Sabahları uyanınca bir bardak su içmek vücudunuzu nemlendirmenin iyi bir yoludur. Ilık bir bardak suya limon ekleme şeklindeki Ayurveda tekniği, sindirim sisteminizde gece boyunca birikmiş olabilecek toksinlerin atılmasına yardımcı olur, iyi bir C vitamini kaynağı sağlar, nefesinizi tazeler, kilo kaybını destekler ve metabolizmayı ve sindirimi uyarır. Güne sağlıklı ve tazeleyici bir başlangıç ​​yapmak için bunu deneyin.

  • Meditasyon Yapın

Meditasyon gibi bir tür farkındalık uygulamasını günlük sabah rutininize dahil etmek, topraklanmanıza ve zihninizi ve duygularınızı eğitmenize yardımcı olabilir; bu da gün boyunca zorluklara nasıl tepki vereceğinizi olumlu olarak etkiler. Meditasyonunuz sırasında aynı zamanda o gün için niyetinizi belirlemek için de harika bir zamandır. Gününüzün nasıl geçmesini istediğinizi veya ne hissetmek ya da neyi başarmak istediğinizi netleştirdiğinizde, gerçekten yaşamak istediğiniz hayatı yaratacak net kararlar verebilirsiniz.

  • Vücudunuzu Hareket Ettirin

İster basit bir yoga rutini, ister evcil hayvanınızla tempolu bir yürüyüş, kısa bir mekik ve şınav seti olsun, ister dün geceki yemeğin ardından spor salonuna gitmek olsun, güne hareketle başlamak vücudunuza ve zihninize enerji verir. Sizin için ne tür bir egzersizin uygun olduğunu belirleyin ve planlayın. Karmaşık, uzun veya yoğun olmasına gerek yok, ancak sabahları bir tür fiziksel aktivite yapmak kanınızın akışını hızlandıracak ve zihinsel gevezelikleri susturmanıza yardımcı olacaktır. Rutininizi ilgi çekici kılmak için her gün ne tür egzersiz yaptığınızı bile değiştirebilirsiniz.

  • Kişisel Bakımla Başlayın

Görünümünüze zaman ve çaba harcamak, özgüven oluşturmanıza yardımcı olur. Bu nedenle duş alın, yüzünüzü yıkayın, dişlerinizi fırçalayın, saçınızı tarayın, bakımlarınızı yapın, etkileyici giyinin ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak diğer hijyen/bakım alışkanlıklarını uygulayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.