enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Güncel altın fiyatları yorumu: Çin ile ABD gerilimi gram altını yükseltti!

Güncel altın fiyatları yorumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Çin ile ABD arasında artan gerilimler gram altın fiyatını yükseltti.

Güncel altın fiyatları yorumu: Çin ile ABD gerilimi gram altını yükseltti!
2 Ağustos 2022 09:02
A+
A-

Güncel altın fiyatları yorumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Fed kararı sonrası değer kazanan altın fiyatları Çin ile ABD arasında artan gerilimler sonrası daha da değerlendi.

Gram altın fiyatı bugün 1020 TL’den satılarak işlem görürken çeyrek altın fiyatı 1.660 TL’ye satılıyor.

Cumhuriyet altını da 6.622 TL’den satılarak işlem görüyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI YORUMU

Güncel altın fiyatları ile ilgili uzmanların yorumu şu şekilde:

“Altın Salı günü ons başına 1.770 doların üzerinde işlem gördü ve düşen dolar ve Hazine getirilerinin külçe talebini desteklemesiyle dört haftanın en yüksek seviyelerini gördü. ABD ekonomik verilerindeki son zayıflık, Federal Rezerv’in önümüzdeki aylarda faiz oranlarını daha az agresif bir şekilde artırabileceği ve altın fiyatlarını yükseltirken dolar ve ABD getirileri üzerinde baskı yaratabileceği yönünde spekülasyonlara yol açtı. ABD’den daha fazla veri ekonomik bir yavaşlamaya işaret etmeye devam ettiği için, bu eğilimin Ağustos ayı boyunca devam etmesi bekleniyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyareti öncesinde büyük ekonomilerdeki daha yumuşak üretim verileri ve Çin ile ABD arasında artan gerilimler de altın için güvenli liman talebini artırdı.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.