enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Çikolatalı Islak Kek Tarifi (Kolay Islak Kek Tarifi)

Evde kolayca yapabileceğiniz çikolatalı ıslak kek tarifi… Evde kolayca Islak Kek Nasıl Yapılır?

Çikolatalı Islak Kek Tarifi (Kolay Islak Kek Tarifi)
1 Ağustos 2022 18:28
A+
A-

Bu kadar kolay bir şey için ne kadar iyi olduğu beni her seferinde şaşırtıyor. Unutulmuş doğum günleri, son dakika ziyaretçileri veya Cuma gecesi acil çikolata istekleri için repertuarınızda olması gereken harika bir tatlıdır.

Çikolatalı ıslak kek tarifi;

Malzemeler

2 su bardağı toz beyaz şeker
3/4 su bardağı şekersiz kakao tozu
1 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
3/4 çay kaşığı tuz
2 büyük yumurta
1 su bardağı ayran veya 1 yemek kaşığı beyaz sirkeyi bir bardağa koyup geri kalanını sütle doldurun; kalınlaşana kadar 5 dakika bekletin
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı vanilya özü
1 su bardağı kaynar suda 1 su bardağı sıcak kahve veya 2 çay kaşığı hazır kahve

Yapılışı

  • Fırını 350 dereceye kadar önceden ısıtın. İki adet 9 inçlik fırın tepsisini (veya parşömen kağıdı daireleriyle hizalayın) yağlayın ve unlayın ve bir kenara koyun.
  • Ayakta duran bir mikserin büyük kasesinde un, şeker, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Yumurta, ayran, eritilmiş tereyağı ve vanilya özü ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çırpın (yaklaşık 3 dakika). Kaseyi mikserden çıkarın ve sıcak kahveyi kauçuk bir spatula ile karıştırın. Hamur çok cıvık olacak.
  • Hamuru iki tepsinin arasına eşit şekilde dökün ve fırının orta rafında, ortasına batırdığınız kürdan sadece birkaç nemli kırıntıyla temiz çıkana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
  • Tepsilerde 15 dakika soğumaya bırakın, ardından her pastanın kenarlarına bir tereyağı bıçağı sürün. Her tepsinin üzerine bir tel soğutma rafı yerleştirin. Fırın eldiveni giyerek, kekleri rafların üzerine çevirirken rafları yerinde tutmak için iki elinizi kullanın. Rafları yere koyun ve kekler serbest kalana kadar tavaların dibine hafifçe vurun. Kullanmadan veya buzlanmadan önce tamamen soğutun.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.