enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Görev İsteyenler ve Sonrası

Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şerifinde…

“Abdurrahman İbni Semüre! Kimseden yöneticilik görevi isteme! Zira bu görev sen istemeden verilirse, Allah yardımcın olur. Eğer sen istediğin için verilirse, Allah’dan yardım göremezsin.

Görev İsteyenler ve Sonrası
11 Nisan 2022 06:53 | Son Güncellenme: 10 Nisan 2022 17:03
A+
A-

“Allah-u Teala kullarına verdiği nimetlerin eserlerini görmek ister” buyurmuşlardır.

“İLİM vermişse TEDRİS, ZENGİNLİK vermişse CÖMERTLİK, AMİRLİK vermişse ADALET” bekler..

Bunu O verdi, evvela vereni tanımak lazım. Her şey O’nundur. O’nun lütfudur. Bu benimdir demek, emaneti benimsemek olur..

karşılığı yanındaymış gibi duranların, istediklerini alamadıklarında ki söylemlerini ve hareketlerini hayretle izlemeye devam ediyoruz. İşin ehline verilmesi, yardım ederken karşılık beklenmemesi gibi kavramlar unutulsa da hatırlatmak ve hatırlamak görevimiz alanındadır.

 

Özellikle medya gücünü kullanarak taraf değişikliği yapanların, bu taraf değişikliklerinin ardında olan beklentiler, fayda sağlamak isterken bile, küçümseyici, alaycı ve tahrik kokan hareketlerden vazgeçmek ve yapılacak doğru ve tarafsız bilgilendirmenin ise hem topluma hem de insanlığa faydasını düşünerek hareket etmek en doğrusu olacaktır.

 

Konuları birbirleri ile harmanlayarak gündem yaratmaya çalışmak, ulaşılması mümkün olan kişilere ulaşmayıp, ulaşamamış durumundan mağdur edebiyatı yapmak, dün bekir dediğine bugün tekir demek kısa vadede bir popülarite kazandırsa da uzun vadede mutlaka zarar verecektir.

Ayrıca taş üstüne taş koymayan, koyulacak taşa omuz vermeyip üstüne taş ilave eden zihniyet nerede olursa olsun her zaman kendine bir yol bulacak ve yeni doğruları ile ARANAN ADAM !!! olmaya devam edecektir.

 

Elde edilen makamlar geçici, tarafsızlık ve ilkeli olmak ise kalıcıdır. Bu kalıcılığı makam ve mevki için değiştirenler ise mutlaka sonunda üzülen taraf olacaktır.

 

Yazımıza son verirken Ramazan Ayının Tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini niyaz ederim.

Yorumlar
  1. Adem calis .pirder baskani dedi ki:

    Cok guzel yazmissin gorev alinmaz verilirse daha hayirli olur soylecek soz bulmak guc ancak bugun bir degerlendirme yaparsak kastamonular olarak hep bekledik beklemeyede devam ediyoruz bizleri goren duyan varmi yazdiklarina uyan varmi. Saygi ve segilerimle .adem calis pirder baskani