enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Geri Görüş Kamerası Nasıl Takılır?

Geri görüş kamerası, geriye bakmanıza gerek kalmadan aracınızın arkasında ne olduğunu görmenizi sağlar. Cihaz birçok yeni araba modelinde standart olarak gelse de, eğer aracınızla birlikte gelmediyse, aracınıza bir arka görüş kamerası ekleyebilirsiniz.

Geri Görüş Kamerası Nasıl Takılır?
22 Şubat 2024 16:03
A+
A-

Arka plakanızı çıkarın

Yıldız uçlu bir tornavida kullanarak arka plakanızı yerinde tutan vidaların her birini çıkarın. Daha sonra plakayı çıkarın ve bir kenara koyun.

Bagajınızın iç panelini çıkarın

Bagajınızı açın ve plaka montaj alanınızın karşı tarafını kaplayan sağlam bir iç panel arayın. Ardından panelin arkasına bir trim çıkarma aleti veya başka bir ince cihaz sokun ve kaldırın.

Plaka montaj alanına küçük bir delik açın

Plaka montajı ile arka kablo bölmesi arasında herhangi bir engel olmadığından emin olun. Ardından, yüksek hızlı bükümlü matkap ucuyla donatılmış bir elektrikli matkap kullanarak arabada küçük bir delik açın. Deliğinizi, kameranızın güç ve video kablosunun gideceği yerin hemen arkasında olacak şekilde hizalayın.

Kamera kablonuzun etrafına lastik bir rondela yerleştirin

Kamera kablonuzu arabaya takmadan önce, ayrılmayan ucun yakınına lastik bir rondela takın. Çoğu ev dekorasyon mağazasında bulunan bu küçük lastik rondelalar, kabloyu yerinde tutacaktır.

Kamera kablosunu bagajınıza sokun

Kameranızın video ve güç kablosunun ayrılan ucunu açılan delikten arabanızın bagajına doğru çekin. Lastik rondelanın açılan deliğe oturması için sıkıca çektiğinizden emin olun.

Arabanızın geri vites lambası kablosunu bulun

Geri vites lambası kabloları, aracınızın arka lambalarını ön panele bağlayan kablolardır. Doğrudan aracınızın arka lambalarına takılırlar ve normalde arabanızın bagaj kapağında veya bagajında ​​bulunurlar.

Kameranızın kablolarını geri vites lambası kablolarıyla birleştirin.

Çıplak tel kablolarınızdan 1 tanesini kamera kablosunun güç konektörüne takın. Ardından çıplak kablolarınızı açıkta kalan ters ışık kablolarının ortasından geçirin ve bunları birlikte bükün. Güvenlik için birleştirilmiş kabloları elektrik bandıyla sardığınızdan emin olun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.