enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Galatasaray’ın Roma’dan Yeni Transferi Sanatın Oğlu Nicolo Zaniolo Kimdir (Zaniolo Galatasaray’ı neden tercih etti?)

Tüm Sporseverler futbola odaklanmış kimin şampiyon olacağının tahminlerini yaparken ve özellikle şampiyonluğa giden takımlar yeni transferlerin kim olacağını düşünürken Ülkemizde yaşanan deprem felaketi her şeyi unuturuverdi. Hatta Galatasaray’ın önemli transferi Nicolo Zaniolo bile depremin gölgesinde kalsada onun yardımseverliği sadece Galatasaraylıların değil tüm futbolseverlerin gönlünde taht kurmasına sebep oluverdi.

Galatasaray’ın Roma’dan Yeni Transferi Sanatın Oğlu Nicolo Zaniolo Kimdir (Zaniolo Galatasaray’ı neden tercih etti?)
17 Şubat 2023 17:14 | Son Güncellenme: 19 Şubat 2023 17:23
A+
A-

Gelmez, bu ligde oynamaz, ligimize fazla gelir denilen Nicolo Zaniolo 10 ilimizi vuran depremin gölgesinde Türkiye’ye geliverdi. Başkan Dursun Özbek ve Erden Timur ve de Galatasaray bu yıl Mertens, Mata, İcardi, Lucas Torreira derken çok önemli bir transfer daha gerçekleştirmiş oldular. Her ne kadar deprem günlerine denk gelse de Nicolo Zaniolo depremde yaptığı maddi ve manevi yardımlarla hiç oynamadan sadece Galatasaraylıların değil tüm futbolseverlerin gönüllerine girmiş oldu.

NİCOLO ZANİOLO AİLESİNE ÇOK ÖNEM VERİYOR

Nicolo Zaniol : “Yeni nesil çok saygısız! Gençler ve çocuklar ailelerine hiç saygı göstermiyor, Roma’da oynarken anneme ve aileme küfür ettiler bende hiç düşünmeden ayrılık kararı aldım! Kimse başkalarının ailesine saygısızlık yapmamalı. Türkiye’ye henüz yeni geldim fakat şunu gördüm ki; Türk halkı ailesine çok kutsal yaklaşıyor ve birbirleriyle müthiş kenetleniyorlar. Ailem ve Annem benim herşeyim.” diyerek neden Galatasaray’ı tercih ettiğini de söylemiş oldu. Burada Galatasaraylı taraftarlara önemli bir iş düşüyor. Nicolo Zaniolo’yu küstürmemek için kesinlikle küfür etmemeleri gerekiyor.

PEKİ SANATIN OĞLU LAKAPLI NİCOLO ZANİOLO KİMDİR?

Sanatın oğlu lakaplı Galatasarayın muhteşem transferi Nicolo Zaniolo, 2 Temmuz 1999 yılında İtalya’nın Massa kentinde doğdu. İlginç olan ise 99 depreminde doğması ve Maraş ve 10 ilimize etkileyen büyük depremde ise Ülkemize transfer olması büyük tesadüf olarak anlaşılıyor. Nicolo, 190 cm boyunda ve çok iyi sol ayaklı ve de karekterli bir futbolcudur.

Eski İtalyan futbolcu Igor Zaniolo’nun da oğludur. Zaniolo, Fiorentina genç takımında yetişti. Ardından Virtus Entella’ya transfer oldu. 5 Temmuz 2017’de Inter’in radarına girdi ve de transfer oldu. Radja Nainggolan’ın Inter’e transferinin bir parçası olarak Zaniolo ve Davide Santon’un Roma’ya transferi gerçekleşti. Zaniolo Roma’da 17 maçta 2 gol 3 asist yaparak eski günlerine dönüş sinyali vermiş oldu. Nicolo Zaniolo artık Galatasaray’da forma giyecek. Bakalım depremde gösterdiği yardımseverlik ile gönüllere giren Nicolo Zaniolo, sahalarda göstereceği performans ile tüm Galatasaraylıların beğenisini alabilecek mi?

Nicolo Zaniolo; Son iki Primavera şampiyonluk zaferi yaşayan Inter’in, genç oyuncuların gelişimi için ne kadar ciddi çalıştığını gösteren önemli futbolculardan biri. Aynı zamanda Nicolò Zaniolo kesinlikle geçen sezonun encore Scudetto’ya yol açan mutlak kahramanlarından biri.

Sadece Zaniolo, Davide Santon ile birlikte aslında Inter tarafından Radja Nainggolan’ı Milano’ya getirmek için önerilen takas paketine girdi. Sarı kırmızı Roma’da hoşnutsuzluğa neden olan bir operasyon, ancak sanatın oğlu için büyük şans oldu ve Roma’da yeniden küllerinden doğdu.

Ve Eusebio Di Francesco bunun tamamen farkında, o kadar ki Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’deki ilk maçı için Zaniolo’yu seçti. Henüz Serie A’daki ilk maçına çıkmamış ve Mancini’nin milli takımından sonra Avrupa’nın en prestijli sahnesine bile çıkmaya hazır hale geliverdi.

 

Depremde Türkiye’ye gelen Zaniolo ve ailesi mağdurlara yardım etmeye çalışıyor: ebeveynleri ve kız kardeşi, onları barındıran otelde onunla birlikte, bir minibüsle şehirde dolaşıyorlar, çocuğa antrenmana kadar eşlik ediyorlar ve hepsinden önemlisi, onlar da bir arayış içindeler. Türk halkına saygıdan olabildiğince sağduyulu bir tutum sürdürmek için yardımseverlik örneği gösteriyorlar. .

Nicolò’nun yeni arkadaşlarına hemen katılarak kendini göstermek ve kanıtlamak istiyor. Ama önce depremzedeler için 20.000 Euro’dan fazla bağışta bulunup Türk halkı ile acıları paylaştılar., Sadece bu destekte değil: dün, depremzedelere tahsis edilecek tüm insani yardımlarla kolileri doldurmak için yeni stadı NEF arenaya gitti. Bu davranışı Galatasaray taraftarlarının şimdiden ona hayran olmasını sağladı. Tüm taraftarlar sosyal medyada Zaniolo’yı kutlamaya başladılar. “Mükemmel bir karakter ve insan kalitesi. Unutmuyoruz” diyen birçok kişi, yanında İtalyanca bilen Mertens ve Sergio Oliveira’nın yanı sıra Icardi ve teknik direktör Okay Buruk: onlar sayesinde Zaniolo yeni gerçekliğe aşina olmaya başladığı yorumları yapılıyor.

Yorumlar
  1. Galatasaraylı dedi ki:

    Gerçektende muhteşem transfere benziyor. İnşallah Galatasarayımızda Efsane olur. Erden Timur beyi tebrik etmek gerekir.