enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

FLASH: Bakan Bilgin EYT mağdurlarına seslendi

FLASH: Bakan Bilgin EYT mağdurlarına seslendi
8 Ocak 2022 12:15
A+
A-

EYT mağdurları sorunlarını çözümü bekliyor. Yılan hikayesine dönen EYT konusu hakkında bugün Bakan Vedat Bilgin’den açıklama geldi. Bilgin, “Her sosyal sorun bakanlığımız sorunudur çözeceğiz.” dedi.

EYT olarak bilinen Emeklilikte Yaşa Takılanlar meselesiyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca mağdurun çözülmesini beklediği EYT konusu yılan hikayesine döndü. EYT son dakika açıklaması ile emekli olmayı bekleyenlere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den haber geldi.

EYT HALININ ALTINI SÜPÜRÜLMÜYOR

EYT meselesiyle ilgili CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Bakan Vedat Bilgin, “Önümüzdeki çalışma programları içinde bunlar var. Aşama aşama sorunları çözüyoruz. Zaman veremem. Önceliğimiz şu anda emeklilerin haklarını geliştirmek. Türkiye’nin her sosyal sorunu bakanlığımızın sorunudur. Önceliklerimize göre çözüleceği bir süreç yönetimi var. Halının altına süpürülüyor gibi düşünülmesin. Türkiye’nin imkanları ve şartlarını dikkate alarak mutlaka bu sorunu çözeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI: AŞAMA AŞAMA ÇÖZÜYORUZ

EYT ile ilgili konuşan Vedat Bilgin’in söz konusu açıklamaları şöyle:

 

“Emeklilik meselesi 3 şarta bağlanmış. 1 prim gün sayısını tamamlama, 2 yıl, 3’cüsü yaş… Üçüncü şık sorun. Yaş şartını yerine getirmemiş olanlarla ilgili sorun.  Yaş da bu işin şartlarından biri denilen bir anayasa kararı var. Prim ödeyecek insan sayısı ile emekli olacak insan sayısı arasında bir oran var.

Türkiye’de bu rakam 2’nin altına düştü. Düzenlemeler yapılırken bunlar dikkate alınmıştır. Emekliliğimizi planladığımız için bize haksızlık yapıldı diyorlar. Çalışma programı içinde var. Ama aşama aşama çözüyoruz. Öncelikli sorunlarımız emeklilerimizin durumu, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel… Tüm bunları düzenleyecek düzenleme yapmak. İşçi sendikalarımızla yapacağımız sözleşme hakları ve enflasyon farkları çalışmalarımız var. Tüm çalışmaları ele alacağız. Önceliklerimizi sıraladım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.