enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Meteoroliji’den Bazı bölgeler İçin Uyarı (Kastamonu Hava Durumu nasıl Olacak?))

Meteoroliji’den Bazı bölgeler İçin Uyarı (Kastamonu Hava Durumu nasıl Olacak?))
8 Ocak 2022 11:38
A+
A-

Kastamonu ve ilçelerimezde hava bugün parçalı bulutlu bazı yüksek kesimler karla karışık yağmur yağışlı olacak. Pazar, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü yağışlı  olacak. Yüksek kesimlere kar yağması bekleniyor. En düşük sıcaklık geceleri 0 ile 1 derece arasında değixirken gündüzleri  9 – 10 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

 

İşte 5 Günlük hava tahmini

 

Gökgürültülü Sağanak Yağış

Beklendiği Yer

Muğla çevrelerindeki sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Pazar günü gece saatlerine kadar güneydoğu ilçelerinde (Marmaris, Datça, Ula, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye) aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2/12saat) olması bekleniyor. Şiddetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, deniz üzerinde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Akdeniz’de Fırtına Bekleniyor!

Rüzgarın, yarın(Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz’in doğusu ile Pazar günü sabah saatlerinden sonra Batı Akdeniz geneli, Doğu Akdeniz’in güney ve batısında doğu ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, Pazar günü yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Antalya’da Şiddetli Yağış Bekleniyor!bazı bölgeler için Uyarı 

Yapılan son değerlendirmelere göre; 08.01.2022 Cumartesi günü ilk saatlerden itibaren Antalya’da etkisini arttırması beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Pazar günü gece saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2/12saat) olması bekleniyor. Yağışların 1500-1600 m üzeri yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Pazar günü rüzgarın da etkisini arttırarak kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Şiddetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yıldırım, deniz üzerinde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.