enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Fatihin Sultan Mehmet’in Rönesans Tablosu

Fatih Sultan Mehmet tablosunun basın lansmanı için Milli Gazete Genel Yayın Yönetmenimiz Mustafa Kurdaş ve Sorumlu Yazı işleri müdürümüz Adnan Öksüz ile birlikte katıldık.

Fatihin Sultan Mehmet’in Rönesans Tablosu
7 Ekim 2020 19:48 | Son Güncellenme: 18 Şubat 2021 11:17
A+
A-

Programa maskeden dolayı tanımakta sıkıntı çeksekte yazılı ve görsel basının önemli isimleri de katılmıştı. Tanıyabildiklerim Veyis Ateş, Ertuğrul Özkök, Nagehan Alçı, Mehmet Ocaktan, Deniz Zeyrek… Maske tanımaya engel oluyor. Onun için önerim maskeye yüz fotomuzun basılması, veya bu gibi programlarda maskeye isim yazılması olabilir.

Basın lansmanında;
İBB Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu Tablonun ihale aşaması hakkında ve bundan sonraki süreci hakkında detaylı bilgiler verdi ve “ Bu tabloda tarihimizle, atalarımızla biz varız, İstanbul var.” dedi. Burada tablonun yanı sıra Venedik sikkesi, Cem Sultan’ın 22 günlük taht süresinde bastırdığı sikke ve Fatih Sultan Mehmet’in 1476’da bastırdığı ilk altın para da sergileniyor.

Serginin girişine 1953’te yani fethin 500. yıldönümünde Demokrat Parti yönetimi tarafından basılan madalyonlar konulmuş.
Tablo, 6 Ekim-6 Aralık tarihlerinde Saraçhane Belediye Sarayı’nda “Fatih’in Rönesansı Sergisi” ile vatandaşlarla buluşacağı müjdesini de vermiş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.