enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Evde Bakım Yardımı” hesaplara yatmaya başladı

“Evde Bakım Yardımı” hesaplara yatmaya başladı
18 Ekim 2021 07:28 | Son Güncellenme: 18 Ekim 2021 07:54
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için toplam 963 milyon 172 bin TL ‘Evde Bakım Yardımı’ ödemelerini hesaplara yatırıyoruz” dedi.

Bakan Derya Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, bakıma ihtiyacı olan engelli bireylerin aileleri yanında desteklenmelerinin öncelikli hedeflerden biri olduğunu, ‘Evde Bakım Yardımı’ kapsamında hak sahibi başına aylık 1797 lira 97 kuruş ödeme yapıldığını hatırlattı.

530 BİN VATANDAŞA ‘EVDE BAKIM YARDIMI’

Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen 530 bin vatandaşa ‘Evde Bakım Yardımı’ yapıldığını belirten Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için toplam 963 milyon 172 bin TL ‘Evde Bakım Yardımı’ ödemelerini hesaplara yatırıyoruz” ifadesini kullandı.

BAŞVURULAR E-DEVLETTEN

Bakan Derya Yanık, daha önce Sosyal yardım başvurularının e-Devlet üzerinden yapılacağını duyurmuştu. Yanık, “Bugün itibarıyla, dijitalleşen Türkiye vizyonuna uygun olarak sosyal yardım başvurularını e-Devlet kapısı üzerinden almaya başlıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.