enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Eski Bakan, Milletvekili ve Başhekim Münif İslamoğlu Kimdir?

Eski Bakan, Milletvekili ve Başhekim Münif İslamoğlu Kimdir?
12 Şubat 2022 13:02
A+
A-

Kastamonulu Ünlüler

Ali Münif İslamoğlu, 1917 yılında Aydın ili Çine’de doğdu.  İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

İstanbul Çocuk Hastanesi İç Hastalıkları Asistanı olarak göreve başladı. Haydarpaşa Bulaşıcı Hastalıklar Hastanesi Asistanı, Şişli Çocuk Hastanesi Dâhilî Hastalıklar Uzmanı, Kastamonu Verem Hastanesi Dâhiliye Mütehassısı ve Başhekimi, Ankara Göğüs Hastalıkları Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı, Numune Hastanesi İç Hastalıklar Uzmanı ve Baştabibi olarak görevlerde bulundu.

Kastamonu’da önemli görevler yapan ve TBBM’nde her zaman aktif bir rol alan Münif İslamoğlu kastamonulular tarafından unutulmayan isimler arasındadır.

27 Ekim 1957 (11. Dönem) tarihinde yapılan genel seçimlerde Demokrat Parti (DP) Kastamonu Milletvekili seçildi. 5 Haziran 1977 – 12 Eylül 1980 tarihleri arasında Cumhuriyet Senatosu Kastamonu Üyesi olarak görev yaptı. Süleyman demirel’in  12 Kasım 1979 tarihinde kurmuş olduğu 43. Hükümet’te (VI. Demirel Hükümeti) Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı oldu. Bakanlık görevini Mete Tan’dan devraldı. 12 Eylül 1980 askeri darbesi ile Bakanlık görevinden ayrıldı.

20 Ekim 1991 (19. Dönem) tarihinde yapılan genel seçimlerde Doğru Yol Partisi (DYP) Kastamonu Milletvekili seçildi. Tansu Çiller’in 5 Ekim 1995 tarihinde kurmuş olduğu 51.Hükümet (II. Çiller Hükümeti) ile 30 Ekim 1995 tarihinde kurmuş olduğu 52. Hükümet’te (III. Çiller Hükümeti) Devlet Bakanı olarak atandı.

Evli ve iki çocuğu bulunmaktaydı.

İngilizce bilmekteydi. 6 Ağustos 1998 tarihinde İstanbul’da Florance Nightingale Hastanesi’nde kalp ve böbrek yetmezliğinden vefat etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.