enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ersan Şen emekli maaşlarıyla ilgili beklentisini açıkladı!

Hukukçu Ersan Şen, emekli maaşlarındaki tatmin edici olmayan zam oranlarına karşılık, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Ersan Şen emekli maaşlarıyla ilgili beklentisini açıkladı!
24 Şubat 2024 14:11
A+
A-

Ersan Şen’in emekli maaşlarına ilişkin söylemleri gündemi meşgul etti. Şen, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Milyonlarca emekli, Ocak ayında yapılan son maaş düzenlemesiyle birlikte yüzde 49,25 oranında zam yapıldığını ve bayram ikramiyelerine de yüzde 50 oranında zam yapıldığını öğrendi. Ancak, bu zam oranları emeklileri tatmin etmedi. Emeklilerin bir diğer tepkisi ise açlık sınırının 15 bin TL seviyesinde açıklanması oldu.

Ersan Şen’in ifadesine göre, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine getirilmesi gerekiyor.

Merkez Bankası’nın sıkı para politikasını değerlendiren Ersan Şen, “Türk lirasının piyasadaki fazlalığını azaltacaklar. Örneğin 100 bin TL varsa onu 50 bin liraya düşürmeye çalışacaklar. Böylece paraya ulaşma imkanını azaltma ve tüketmeyi kontrol altına almayı hedefleyecekler. Ancak bu enerji fiyatları karşısında mazot 45 liraya geliyor. Şimdi böyle bir durumdan geçerken emeklilerin vaziyeti 10 bin lira olmaz, insanca bir rakam istiyoruz. Asgari ücret seviyesine kadar maaşlar gelmeli” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.