enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Erbakanın Kemikleri mi Sızlıyor

Bir önceki yazımızda Erbakan hocamızın hayatta iken verdiği mücadale ve inancıyla hala nasıl yaşamaya devam ettiğini anlatmaya çalışmıştım.

Erbakanın Kemikleri mi Sızlıyor
4 Mart 2021 12:27 | Son Güncellenme: 5 Mart 2021 15:52
A+
A-

Şimdi vefatından sonra “Mücahit Erbakan” için yapılanlarında Erbakan’ı yaşatmaya nasıl devam ettiğini madde madde incelemeye çalışacağım.

1- Erbakan’ın dava arkadaşları; Oğuzhan Asiltürk, Temel Karamollaoğlu, Recai Kutan, Şevket Kazan, Yasin Hatipoğlu, Fehim Adak, Ahmet Tekdal, Fethullah Erbaş, Mustafa Kamalak, Lütfi Doğan, Hasan Damar vb. büyüklerimizin yanı sıra her il ve ilçelerde olan Adana’dan Süleyman Çalışkan, İnegöl’den Halil İbrahim Çamlıdere, Bağcılar’dan Feyzullah Gümüştekin, Konya’dan Bahattin Koçak, Güngören’den Hasan Kaymak, Kadıköy’den Mehmet Gündüz vb. amcalar yani O şehrin sancaktarları..

2- Saadet Partisi; Vefat ederken genel başkanı ve lideri olmasının yanı sıra Saadet Partisinin vefatından sonra her yıl organize etmeye çalıştığı en önemli programların 2 tanesinden özellikle bahsetmek istiyorum…

Birincisi; Erbakan haftası ve anma programları: Bu program her yıl bir başka konsept altında icra ediliyor olmasının yanı sıra tüm siyasi partilerin davet edilmesi ve büyük çoğunluğunun bu davete icabet etmesi çok çok önemli bir kurumsal organizasyonla yapılması takdire şayan bir durum.. Ayrıca katılımcıların çok özgün ve içten konuşmalarından her yıl Erbakan’ın yeni bir özelliğini öğreniyoruz ve inşallah bu programlar gelişerek devam eder..

Bugüne kadar MHP dışında tüm partiler, STK’lar ve D8 veya İslam Ülkelerinin temsilcilerinin katılımları ve konuşmaları Erbakan’ın hala yaşamasına vesile oldu olmaya da devam ediyor.

İkincisi; Erbakan Özel Ödülleri: Bu programda 5-6 dalda da olsa ödüller verilmesinin yanı sıra organizasyon ve kurumsallık ön planda olduğundan ve verilen ödül sahiplerinin hatta ödülü takdim edenlerin dahi iyi düşünülmüş olması Erbakan’ın hala yaşamasına vesile olmuştur. Ve inşallah bu programda daha da gelişerek ve yenilenerek devam eder.

erbakanin-kemikleri-mi-sizliyor

erbakanin-kemikleri-mi-sizliyor

2020 yılında yapılması gereken ama pandemiden dolayı iptal edilen programa sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Chp genel başkanı Kemal Kılçdaroğlu ve İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener’de katılacaktı ama kısmet olmamış program son anda iptal olmuştu. Hatta sanatçı Haluk Levent ödül alacaklar arasındaydı…

3- Milli Gazete: Vefat ettiği günkü “Hicrretin Kutlu Olsun” manşetiyle çıkardığı özel sayı ve sonraki günlerde Erbakan özel çalışmaları ve her yıl Erbakan haftasındaki anma ve özel çalışmalar, yapılan programlar ve vefatının 10.ncu yılına özel olarak basılan 1 MİLYON özel gazete Mücahit Erbakan’ın hala yaşamasına vesile olan işlerin en başında geliyor.

4- Davam Kitabı: Milli Gazete GYY Mustafa Kurdaş ve Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz’ın kaleminden Erbakan hocamızın hayatının anlatıldığı ve en çok okunlar arasında yer alan “DAVAM” ında payı büyük bence, okumayanlar varsa mutlaka tavsiye ederim.

5- Esam: Yaptığı özel programlarla ayrı bir yeri olan ve genel başkanı da Erbakan hocamızın dava arkadaşı Recai Kutan olan Esam’ın Erbakan özel program ve konukları da Erbakan’ın hala yaşatanlar arasında yerini almış oldu.

6- Saadet Partisi teşkilatları: Her yıl her il ve ilçelerdeki Camilerde, konferans salonlarında ve mahalllelerde organize edilen programlar ve farklı aktiviteler de Erbakan hocamızı yaşamasına etki eden programlar oldu.

7- AGD: Her yıl Şubat ayında Türkiye’nin genelinde yaptığı “Şehitler Gecesi” ve Stadyumlarda yapılan İstanbul’un fethi için gerçekleştirilen muhteşem organizasyonlar da Erbakan’ı hala yaşatanlar arasında yer alan organizasyonlar olarak göze çarpıyor.

8- Ekrem Şama, Işıl Arpacı, Muhittin Hamdi Yıldırım, Adnan Öksüz, Abdulaziz Kıranşal, Şakir Tarım vb. bir çok güçlü kalemlerin yazdığı makale ve kitaplarında payını unutmamak gerekiyor.

Bunlara daha eklenecek çok şeyler olabilir elbette…

Ancak Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ın ölmeden önce genel başkanı olduğu Saadet Partisinin bu 10 yıllık süreçte mücadelesi, siyaseti ve duruşu çok önemliydi.

2011 yılından önce Irak Tezkeresi, Annan Planı, Ergenekon süreci iç siyasetle ilgili kararları ne kadar isabetliyse 2011 yılından sonrasında Suriye, Mısır, Fetö, Başkanlık Sistemi refarandumu ve ekonomik sıkıntılarla ilgili siyaseti de isabetliydi ve doğruydu. (Fetö deyince bazı aklı evveller çıkarlar ve iftira atarlar ama şu gerçeği kimse saklayamaz.

z
1- 15 Temmuz gecesi kim ne olup bittiğini bilmezken TBMM uçaklarla bombalanırken iktidar partisinin vekilleri sığınak ararken Saadet Partisi genel başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak o ateş altında TBMM’ye gitmiş ve açıklamalarda bulunmuştur. AA’nın linkine tıklayarak detaya ulaşabilirsiniz.

2- Biliyorsunuz gazeteler 19-20 sularında baskıya girerler ve son baskısını da önemli bir şey yoksa 23:00 civarında yaparlar. 15 Temmuz gecesi olağanüstü şeyler olmaya başlayınca bugün iktidarın destekçisi gazeteler dahi neyin ne olduğunu ve ne olacağını öngöremedikleri! için baskılarını değiştirememişlerdir. Ancak Milli Gazete kıt imkanlara rağmen sağına soluna bakmadan baskısını değiştiren ve “ÜLKE VE MİLLET KAZANDI” diye manşet atabilen ENDER GAZETELERDEN birisiydi belki de birincisiydi.! Kimse kusura bakmasın yani..

Özellikle Saadet Partisi hakkında ortaya atılan “Erbakan’ın kemiklerini sızlatıyor” ve “Saadet Partisi Erbakan’ın çizgisinden çıktı” iddiaları ise tamamen asılsız ve tabiri caizse fos çıkmıştır.

Çünkü eğer bugün tüm Türkiye sağcısı, solcusu, komünisti, milliyetçisi, kürdü, alevisi ve toplumun büyük çoğunluğu Erbakan’ı hayırla yad edip anıyorsa ve “Erbakan haklıymış” diyebiliyorsa ki diyorlar bunda Saadet Partisinin duruşunun yanı sıra yaptığı doğru programlar ve organizasyonların etkisi çok fazladır. Bu süreçte Saadet Partisi sadece bir camide mevlid vb. bir program yapar veya ben Erbakancılık oynuyorum diye caka satabilirdi ama yapmadı bunları.. Gereğini yaptı ve de her kesime Erbakan’ı anlatıpErbakan’ı yaşatmaya çalıştı gayret gösterdi.

Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, TBMM başkanı Mustafa Şentop, devlet erkanı, tüm siyasi parti liderleri ve en önemli STK’lar Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ı anmak için Saadet Partisi programına katılıyorlar veya telgraf gönderiyorsalar ki katılıp gönderdiler. Bu da demek oluyor ki Saadet Partisi Erbakan’ın kemiklerini sızlatmamış ve Çizgisinden sapmamıştır. NOKTA

En son Ankara’da yapılan programda Saadet Partisi YİK başkanı ve Erbakan’ın 45 yıllık yol arkadaşı Oğuzhan Asiltürk’ün ” Necmeddin Erbakan’ın yeri dolmaz anca izinden gidilir” sözü son derece doğru ve isabetliydi. Erbakan’ın yerini doldurmak her babayiğidin ve çoluk çocuğun harcı değil ve olamaz da…

Saadet Partisi bundan sonra Erbakan’ın idealleri ve hedefleri doğrultusunda Milli Görüş çizgisinden sapmadan aynen bu şekilde hatta üzerine belgesel, sinema vb. bir şeyler katarak “Mücahit Erbakan’ı yaşatmaya devam etmelidir.

Ertuğrul Köse

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.